Göteborgs Konserthus Riverside

Evenemanget har ägt rum. Melankolisk progressiv rock med metalinslag

Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Kulturpunkten
335 kr

Evenemanget har ägt rum

PROGRESSIVE CIRCUS är fantastiskt glada över att få välkomna polska RIVERSIDE till Stenhammarsalen i Göteborg fredagen 29 mars på turnén då de promotar sitt nysläppta mästerverk ”Wasteland”.

Efter 18 år som band har Riverside både varit med om stora framgångar med en ständigt expanderande skara fans internationellt och i Polen, men även en tragedi då grundande medlemmen och gitarristen Piotr Grudziñski hastigt avled av en hjärtattack 2016. Idag består bandet av Mariusz Duda på sång, gitarr och bas, Michal Lapaj på keyboards och Piotr Kozieradzki på trummor, som alla varit med sedan de tidiga åren. På scen kompletteras de av Maciej Meller på gitarr.
Riversides melankoliska progressiva rock med metalinslag har fått många musikintresserade att falla pladask, och idag är de en av de största namnen inom genren. Deras diskografi är kantad av flera kanonalbum, till exempel debuten Out of Myself (2003), Anno Domini High Definition (2009) och nysläppta Wasteland (2018). Bandet har sålt guld tre gånger i Polen och har etablerat sig som en mycket stark liveakt genom bland annat framträdanden på de största festivalerna inom progressive rock och metal, till exempel ProgPower, Cruise to the Edge, Be Prog my Friend och Night of the Prog.
När de nu kommer till Stenhammarsalen i mars utlovas en fantastisk konsertkväll som ingen får missa!!

Facebook

Hemsidan

Förband: Lesoir

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter