Stäng
Meny
fre
29
mar
Kl 20.00

Riverside

Melankolisk progressiv rock med metalinslag

Riverside

Melankolisk progressiv rock med metalinslag

Evenemanget är inte längre aktuellt

PROGRESSIVE CIRCUS är fantastiskt glada över att få välkomna polska RIVERSIDE till Stenhammarsalen i Göteborg fredagen 29 mars på turnén då de promotar sitt nysläppta mästerverk ”Wasteland”.

Efter 18 år som band har Riverside både varit med om stora framgångar med en ständigt expanderande skara fans internationellt och i Polen, men även en tragedi då grundande medlemmen och gitarristen Piotr Grudziñski hastigt avled av en hjärtattack 2016. Idag består bandet av Mariusz Duda på sång, gitarr och bas, Michal Lapaj på keyboards och Piotr Kozieradzki på trummor, som alla varit med sedan de tidiga åren. På scen kompletteras de av Maciej Meller på gitarr.
Riversides melankoliska progressiva rock med metalinslag har fått många musikintresserade att falla pladask, och idag är de en av de största namnen inom genren. Deras diskografi är kantad av flera kanonalbum, till exempel debuten Out of Myself (2003), Anno Domini High Definition (2009) och nysläppta Wasteland (2018). Bandet har sålt guld tre gånger i Polen och har etablerat sig som en mycket stark liveakt genom bland annat framträdanden på de största festivalerna inom progressive rock och metal, till exempel ProgPower, Cruise to the Edge, Be Prog my Friend och Night of the Prog.
När de nu kommer till Stenhammarsalen i mars utlovas en fantastisk konsertkväll som ingen får missa!!

Facebook

Hemsidan

Förband: Lesoir

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!