Göteborgs Konserthus Rostam Mirlashari

Evenemanget har ägt rum. Beluchistan lever i musik.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Konserten arrangeras av Riksteatern i samarbete med Riksteater föreningen Farhang
295 kr Student /Pensionär 195 kr

Evenemanget har ägt rum

Rostam Mirlashari är utbildad via Kungliga Musikhögskolan i Stockhom och är kanske mer känd som ”Prince of Balochi music” och som vokalist i den multikulturella gruppen Golbang. Från hans hemstad i Beluchistan har han tagit en rik musiktradition vilket han utvecklat i harmoni med andra traditioner i hans olika band. Den unika rösten och det inre uttrycket är hans signum. Hans sista projekt heter Rozhnak (Betyder Ljuset i baluchiska) vilket är baserade på hans samlade material som spelads in i hans solo album Rozhnak. Albumet blev releasad i mars 2022. Rozhnak har fått äran att bli nominerade som årets utgåva / album för Folk & Världsmusikgalan i Sverige 2023. Rostam Mirlashari har även blivit nominerade som årets traditionsbärare i samma Folk & Världsmusikgalan 2023 och vunnit detta prestigefyllda priset på årets Folk & Världsmusik Gala den 15 april 2023. Denna konsert vill Rostam och hans medmusiker dedikera till folket i Beluchistan och revolutionen Woman Life & Freedom i Iran.

Medverkande musiker
Rostam Mirlashari – Sång och Tanborag
Emilia Amper – Nyckelharpa och backing vocals
Bamshad Mirlashari – Piano och backing vocals
Samuel Löfdahl – Bas och backing vocals
Mårten Hillbom – Slagverk och backing vocals

Kuriosa

Rostam Mirlashari hemsida

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter