Göteborgs Konserthus Rymden – jazztrio utan gränser

Evenemanget har ägt rum. En totalupplevelse av ljud, bild och film med pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström - modern jazz, Bach, filmmusik och rock färgat av nordiskt vemod.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

Den norsk-svenska stjärntrion tar med oss på en totalupplevelse av ljud. Här smälter pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström samman det nordiska vemodet med drag av modern jazz, Bach, filmmusik och rock.

En totalupplevelse av ljud, bild och film i samspel. Det bjuder de tre nordiska superstjärnorna i Rymden på. Tillsammans smälter den norske pianisten Bugge Wesseltoft, svenske basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström samman sina rika erfarenheter till ett nytt universum. Med rötterna i de banbrytande grupperna New Conception Of Jazz och e.s.t. formar de tre en ständigt dagsaktuell musik där det nordiska vemodet färgar modern jazz, Bach, filmmusik och rock… Tillsammans ger de sig ut på en färd med melankoliska och atmosfäriska låtar, dramatiska rytmer och virtuost spel utan gränser. Här är varje ögonblick en evighet fylld av musik som hörs och känns och – inte minst – syns.

Provlyssna

Medverkande

Bugge Wesseltoft piano

Dan Berglund bas

Magnus Öström trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 Jazz: Rymden

jazztrio utan gränser

The Groove Extension griper tag
28 nov 19.30

Kraftfullt och mörkt bluesigt med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren, förstärkta av Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson!

Köp biljetter
Tim Ries på egen hand
6 feb 19.30

Modern jazz med touch av latin och flamenco med supersaxofonisten Tim Ries från New York.

Köp biljetter
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Utsålt!
Utsålt!
Johan Lindström visar vägen
29 maj 19.30

Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Köp biljetter