Göteborgs Konserthus Rymden – jazztrio utan gränser

Evenemanget har ägt rum. En totalupplevelse av ljud, bild och film med pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström - modern jazz, Bach, filmmusik och rock färgat av nordiskt vemod.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

Den norsk-svenska stjärntrion tar med oss på en totalupplevelse av ljud. Här smälter pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström samman det nordiska vemodet med drag av modern jazz, Bach, filmmusik och rock.

En totalupplevelse av ljud, bild och film i samspel. Det bjuder de tre nordiska superstjärnorna i Rymden på. Tillsammans smälter den norske pianisten Bugge Wesseltoft, svenske basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström samman sina rika erfarenheter till ett nytt universum. Med rötterna i de banbrytande grupperna New Conception Of Jazz och e.s.t. formar de tre en ständigt dagsaktuell musik där det nordiska vemodet färgar modern jazz, Bach, filmmusik och rock… Tillsammans ger de sig ut på en färd med melankoliska och atmosfäriska låtar, dramatiska rytmer och virtuost spel utan gränser. Här är varje ögonblick en evighet fylld av musik som hörs och känns och – inte minst – syns.

Provlyssna

Medverkande

Bugge Wesseltoft piano

Dan Berglund bas

Magnus Öström trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 Jazz: Rymden

jazztrio utan gränser

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter