Göteborgs Konserthus Säkert!

Evenemanget har ägt rum. Till stora delar en avskalad turné

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen Arrangör: Kulturbolaget
385 kr

Evenemanget har ägt rum

Senaste gången vi var på turné med Säkert! trodde jag kanske var den sista. Det var i oktober 2011, en Norgeturné ett år efter vår andra skiva Facit kommit. Det var fantastiska dagar, vi tog det lugnt, satt och glodde ut över vattnet, förbannade över Bergens skönhet och varför man själv inte var lika fin som Norge, och spelade på små klubbar.

Blåmärkena på handleden när man spelar tamburin mycket intensivt. Jag hade en känsla av att allt var bra med det här bandet utom jag själv. Jag skulle ha kunnat åka runt med dem för alltid, sitta i norska hamnar, men dessvärre var det som att det tömde mig att göra Facit, jag hade ingenting mer att säga och tänkte att det var slut där.

Som tur är var det inte så och förra året hade jag skrivit nog mycket för att fråga Henrik, Mats, Lovisa, Daniel, Jakob och Frida om de ville spela in och åka ut och spela igen. Det känns helt ljuvligt att de ville och att vi får spela för er igen. Skivan heter Däggdjur och släpps 3 februari. Det är en lite särskild skiva, avskalad, avväpnad och tärd, och det blir till stora delar en avskalad turné, därför kommer spelningarna hållas på teatrar. Inspirationen är tex Nirvana Unplugged.

Låtarna handlar om att prata med folk, att inte vilja prata med folk, att vara rädd för folk, att sova bredvid folk, att ligga med folk, att känna sig nära folk, att inte känna sig nära folk. Att det blir vår och att bli äldre och att få kids och gå på Grammisgalan.

Kära hälsningar,
Annika Norlin, januari 2017

Dom här är vi på scen:
Annika Norlin
Daniel Berglund
Mats Hammarström
Frida Johansson
Jakob Nyström
Lovisa Nyström
Henrik Oja

19.30 Support Algesten
PAUS
Säkert!

Support Algesten
Innerlig, melodiös och tillgänglig pop. Jakob Nyström, en av pop-Umeås bästa låtskrivare genom tiderna, är tillbaka som Algesten efter flera års tystnad. Hans tidigare band Isolation Years och Two White Horses efterfrågas fortfarande, trots att de gav ut sina senaste album 2007 respektive 2009. Båda skulle hamna högt om det hölls en omröstning om vilka Umeåband man helst skulle vilja se återförenade.

De sökande och bitterljuva texterna skapar en intressant motrörelse mot musiken som svävar lätt och luftigt, utan barlast. Den är varm, vacker och omfamnande och det finns något ödmjukt över allting. Ett musikaliskt snille som valt popen som sitt uttryckssätt.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang