Göteborgs Konserthus Seinabo Sey

Evenemanget har ägt rum. På omfattande vårturné.

Speltid ca: 1 t 45 min ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: KB West
520 kr

Evenemanget har ägt rum

Seinabo Sey är en av landets största artister och en uppenbar internationell angelägenhet. Det bevisades inte minst under höstens storslagna spelning i Ericsson Globe, där Seinabo bjöd på musikalisk gåshud flera gånger om. Med det nya tillika sönderhyllade albumet I’m A Dreamoch den storslagna Globen-konserten i närminnet kan vi nu meddela att Seinabo Sey åker ut på en omfattande Sverigeturné i vår, med sjutton stopp landet över.

Det var som om alla bara hade gått runt och väntat på Seinabo Sey. Som om alla visste att hon var fantastisk redan innan vi hade hört talas om henne. Så när hon väl dök upp var vi redan mer än redo att sluta våra hjärtan runt henne. Rösten var, självklart, det som drabbade oss först. En röst som fyller rum med värme, en röst som rycker upp dig med rötterna. Men ganska snart stod det klart att låtarna var lika stora som den där rösten. ”Younger” och ”Hard Time” som de två första låtar du släpper, vilken artist klarar av ett sånt trick? Seinabo Sey såklart, som den lättaste saken i världen. Det glödde från första sekund om Seinabos musik, men på scenen utveckladesdetta till en formidabel eldsvåda.

Album nummer två –personliga och genomvackra I’m A Dream–landade i september 2018, bara veckor innan hon tog sig an mäktiga Ericsson Globe för sin största headlinespelning någonsin. En konsert som det fortfarande vördnadsfullt viskas om i huvudstaden. Albumet togs i sin tur emot av lysande recensioner av en enig kritikerkår:”Det dyker inte upp många sådana sångare per generation, men en sådan sångare är Seinabo Sey” skrevJan Gradvall. Jan Andersson på Göteborgs-Posten för samma linje menar att: ”den känslan, att lyssna på något man inser kommer hålla i längden, är ett svårslaget kvalitetstecken …det är som en vacker träff i solar plexus. Det svindlar framför ögonen.”Nubeger sig Seinabo alltså ut i landet för att bjuda på samma magi som Stockholmspubliken bjöds på i oktober. Räkna med en show extra allt –Seinabo Sey är alltid 100% magi.

Röster om spelningen i Ericsson Globe:”Vi har sannolikt inte sett Seinabo Seyi den här arenan för sista gången.”–Håkan Steen,Aftonbladet(4/5)”Sammantaget bildar Seinabo Seys konsert en lika känslosam som politisk helhet, en tonsatt berättelse om identitet, utanförskap, kärlek och systerskap över gränser. Här ligger ofta Seysstyrka, hon suddar ut gränserna mellan såväl genrer som teman och står sedan ensam och naken, backad och stark på samma gång.”–Stefan Thungren,Svenska Dagbladet”Kvällens konsertär ett brokigt lapptäcke av olika känslouttryck och livserfarenheter, där Seinabo Seys gudabenådade röst blir tråden som binder det hela samman.”–Kajsa Haidl,Dagens Nyheter(4/5)”… enligt mig är hon obetingat en “legend in the making” –som kommer att fortsätta hålla Sverige på musik-kartan för åratal framöver.”–SofiaYohannes,Kingsize Magazine

Åldersgräns: 13 år

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang