Göteborgs Konserthus Sibelius sjungande svanar

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Martin Grubinger slagverk ❤️

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Den femte symfonin är en av Sibelius mest populära, även om den tillkom under dramatiska omständigheter mitt under första världskriget.

Krigsoro, skaparvånda och ett trassligt privatliv – sprit, tobak, skulder – satte hinder i vägen. Men det blev trots detta en underskön skapelse som inspirerades av de sjungande svanarna i den finska skärgården, här i händerna på Santtu-Matias Rouvali.

Slagverkaren Martin Grubinger är en firad stjärna i Europa, en artist man vallfärdar till för att få uppleva. Nu ska han och Göteborgs Symfoniker turnera i Tyskland och det blir förstås också konserter i Göteborg. Med en mycket spännande sak på programmet: Kalevi Ahos slagverkskonsert Sieidi.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Dejtnight på Konserthuset

I kärlekens tecken bjuder vi också på ömsinta överraskningar och upptåg den 14 och 15 februari. Kom som du är, träffa en ny kärlek, eller ta med dig dina nära och kära. Tillsammans gör vi världen lite extra kärleksfull för en stund. ❤️

Fredag 15 februari spänner vi amors båge extra hårt. Då bjuder vi in till speedmeeting före konserten, i samarbete med Singel i Sverige. Det är lekfullt och inkluderande, och lika mycket för att en hitta en ny bekantskap som för att hitta kärleken. Anmäl dig på plats kl 17.00. Fina priser utlovas till den som hinner prata med flest personer. Efter konserten bjuder vi på powerballader i baren i Götaplatsfoajén.

Välkommen!

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter