Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Konserthus Side by Side 2022: Choirs in Concert

En härlig lunchkonsert med körsång i alla dess former med de över 250 kördeltagarna från musiklägret Side by Side. Det blir körmusik från när och fjärran, såväl kända körklassiker som pop och helt nyskrivna körlåtar!

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
60 kr

Choirs in Concert samlar merparten av körsångarna från det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema i en stor körkonsert. Repertoaren inkluderar allt från Bach till Laleh.

Välkommen på en härlig lunchkonsert med körsång i alla dess former! På Side by Sides stora körkonsert uppträder över 250 körsångare från CHILDREN’S, PRE-UPPER VOICES, UPPER VOICES och YOUTH CHOIR tillsammans med Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Konserten hålls i Stora Salen på Konserthuset och avslutar lägret för merparten av Side by Sides körspår.

Det blir körmusik från när och fjärran, såväl kända körklassiker som pop och helt nyskrivna körlåtar! Under ledning av Birgitta Mannerström Molin, Maria Goundorina, Yvonne Carlsson och Christina Wide.

Konserten Choirs in Concert följs av Open Choir in Concert ute i Götaplatsfoajén och din biljett gäller för båda konserterna.

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni varje år samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Program

Bergling SOS

Pourkarim Det kommer bli bra 4 min

Tin Baba Yetu

Pourkarim Minnet av ett hav 4 min

Beethoven Sacris solemnis 4 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Birgitta Mannerström-Molin är kördirigent och sångpedagog och verksam som körledare i Härlanda kyrka, Göteborg. Hon undervisar även på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är engagerad som kurshållare och kördirigent på riksnivå. Hon har också varit med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är dirigent och konstnärlig rådgivare för ett av världens största musikläger för unga: Side by Side by El Sistema som genomförs varje år av Göteborgs Symfoniker. 2016 blev Birgitta Mannerström-Molin utsedd till årets barn- och ungdomskörledare i Sverige.

Deltagare från musiklägret Side by Side

Maria Goundorina dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Side by Side 2022: Beginners in Concert
21 jun 12.00

Lunchkonsert i Högskolan för scen och musik med de allra yngsta deltagarna från det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema. Fri entré, begränsat antal platser.

Utsålt!
Utsålt!
Side by Side 2022: Wind & String in Concert
21 jun 18.30

Side by Side bjuder på en pampig repertoar för stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester med musiklägrets deltagare.

Köp biljetter
Side by Side 2022: Early & Folk in Concert
21 jun 19.30

En spännande musikalisk resa genom tid och rum med deltagare från musiklägret Side by Side. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Köp biljetter
Side by Side 2022: Open Choir in Concert
22 jun 14.00

En härlig stund i den magiska Götaplatsfoajén tillsammans med barnen och ungdomarna från musiklägret Side by Side.

Köp biljetter
Side by Side 2022: Closing Concert
22 jun 18.00

En klassisk konsert som avslutar musiklägrets Side by Side, där lägrets mest avancerade deltagare visar upp sina färdigheter sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble.

Köp biljetter
Harry Potter och fången från Azkaban™ in concert
20 aug 18.00

Se filmen med livemusik av Göteborgs Symfoniker i Scandinavium!

Köp biljetter