Göteborgs Konserthus Side by Side 2022: Choirs in Concert

Evenemanget har ägt rum. En härlig lunchkonsert med körsång i alla dess former med de över 250 kördeltagarna från musiklägret Side by Side. Det blir körmusik från när och fjärran, såväl kända körklassiker som pop och helt nyskrivna körlåtar!

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
60 kr

Evenemanget har ägt rum

Choirs in Concert samlar merparten av körsångarna från det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema i en stor körkonsert. Repertoaren inkluderar allt från Bach till Laleh.

Välkommen på en härlig lunchkonsert med körsång i alla dess former! På Side by Sides stora körkonsert uppträder över 250 körsångare från CHILDREN’S, PRE-UPPER VOICES och UPPER VOICES tillsammans med Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Konserten hålls i Stora Salen på Konserthuset och avslutar lägret för merparten av Side by Sides körspår.

Det blir körmusik från när och fjärran, såväl kända körklassiker som pop och helt nyskrivna körlåtar! Under ledning av Birgitta Mannerström Molin, Yvonne Carlsson och Christina Wide.

Konserten Choirs in Concert följs av Open Choir in Concert ute i Götaplatsfoajén och din biljett gäller för båda konserterna.

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni varje år samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Program

Bergling SOS

Pourkarim Det kommer bli bra 4 min

Tin Baba Yetu

Pourkarim Minnet av ett hav 4 min

Beethoven Sacris solemnis 4 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Birgitta Mannerström-Molin är kördirigent och sångpedagog och verksam som körledare i Härlanda kyrka, Göteborg. Hon undervisar även på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är engagerad som kurshållare och kördirigent på riksnivå. Hon har också varit med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är dirigent och konstnärlig rådgivare för ett av världens största musikläger för unga: Side by Side by El Sistema som genomförs varje år av Göteborgs Symfoniker. 2016 blev Birgitta Mannerström-Molin utsedd till årets barn- och ungdomskörledare i Sverige.

Deltagare från musiklägret Side by Side

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret