Scandinavium Side by Side 2022: Festival Concert

Evenemanget har ägt rum. Jubileumslägret intar Scandinavium med en gigantisk musikalisk manifestation när deltagarna spelar sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Vokalensemblen!

Speltid ca: 1 t 30 min
160 kr Barn 60 kr

Evenemanget har ägt rum

Välkommen till Scandinavium och en unik konsertupplevelse i regi av det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema. Över 2000 unga musiker tillsammans med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble medverkar i denna mäktiga musikmanifestation!

Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Under några härliga dagar i juni varje år samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Festival Concert blir en musikalisk manifestation där lägrets olika spår bildar massiva körer och orkestrar med hundratals deltagare i olika kombinationer. Över 2000 körsångare och orkestermusiker i blandade åldrar samt hela Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble uppträder tillsammans i Scandinavium. Allt under ledning av lägrets många namnkunniga dirigenter, med Ron Davis Alvarez i spetsen.

Vi får höra symfonisk musik, storslagna körlåtar och mäktiga arrangemang av både filmmusik, dataspelsmusik och det inte minst det sociala mediefenomenet Wellerman Song – allt specialskrivet för Side by Side!

Festival Concert markerar slutpunkten på musiklägret för många av deltagarna.

Barnpriset gäller barn upp till 15 år.

Program

Trad. Den blomstertid nu kommer / Vals från Gammalsvenskby

Smetana ur Moldau 7 min

J S Bach Nu grönskar det 2 min

Pourkarim Minnet av ett hav 4 min

John / Rice Circle of Life ur Lejonkungen 5 min

Buckland Sida vid sida (Fix You) 7 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Ron Davis Alvarez dirigent

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Förutom verksamheten med Göteborgs Symfoniska Kör som ger ett flertal konserter med Göteborgs Symfoniker varje säsong framträder ensemblen också på egen hand med varierade program som visar dess bredd och mångsidighet.

Den italienska dirigenten Daniela Musca har uppmärksammats för sina personliga och hängivna tolkningar och sitt sinne för detaljer och klanger. Hon är efterfrågad både som konsert- och operadirigent. Bland orkestrar hon samarbetat med finns Frankfurts opera- och museumsorkester, Norrköpings symfoniorkester, Trondheims symfoniorkester och Würzburgs filharmoniker. Som operadirigent har hon lett fram-föranden av Donizettis Kärleksdrycken, Lehárs Greven av Luxemburg och Tjajkovskijs Eugen Onegin.

Marjolein Vermeeren dirigent

Emil Eliasson dirigent

Deltagare från musiklägret Side by Side

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret