Världskulturmuséet Side by Side 2023: Beginners in Concert

Evenemanget har ägt rum. Välkommen till en mysig lunchkonsert på Världskulturmuseet med de allra yngsta deltagarna från musiklägret Side by Side by El Sistema. Fri entré.

Speltid ca: 45 min ingen paus
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Välkommen till en mysig lunchkonsert där de allra yngsta deltagarna från det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema delar med sig av allt de lärt sig. För några är det deras första musikuppträdande någonsin. Det första av många hoppas vi!

Deltagarna är nybörjare på trä-, stråk- och brassinstrument samt barn som sjunger i kör. Konserten erbjuder en blandad repertoar för alla åldrar.

Det internationella musiklägret Side by Side arrangeras av Göteborgs Symfoniker och är ett av Göteborgs jubileumsprojekt. 2023 firar lägret sitt 10-årsjubileum samtidigt som det är en viktig del av stadens 400-årsfirande.

På Side by Side samlas barn och unga från hela världen för att spela och sjunga tillsammans, sida vid sida med professionella musiker. Lägret främjar spridningen av klassisk musik samtidigt som det motverkar segregation i alla dess former och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Konserter och livesändning

Passa på att uppleva någon av alla konserter som ingår i musiklägret och titta på livesändningen av finalkonserten på GSOplay den 21 juni.

Söndag 18 juni 2023: Evenemanget slutar ca kl 12.15

Medverkande

Deltagare från musiklägret Side by Side

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret