Göteborgs Konserthus Sirventés häcklar makthavarna

Evenemanget har ägt rum. Musik från södra Frankrike som du aldrig upplevt den! I all ödmjukhet visar trion hur musik och poesi kan spegla världens absurditeter när de tar den medeltida occitanska vissången i egna händer.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
245-315 kr Student 123-159 kr Unga tom 29 år 123-158 kr

Evenemanget har ägt rum

Musik från södra Frankrike som du aldrig upplevt den! Trion Sirventés tar den medeltida occitanska vissången i egna händer. I all ödmjukhet visar trion hur musik och poesi kan spegla världens absurditeter.

Trion Sirventés är från södra Frankrike från den historiska regionen Occitanien. Sirventés, ordagrant översatt “tjänarens sång”, var en form av occitansk lyrisk poesi under medeltiden som ligger långt ifrån den kliché som reducerar trubaduren till en balladsjungande älskare i elfenbenstorn. Formen var en protest och satir riktad mot de maktfullkomliga.

Med utgångspunkt i sina respektive bakgrunder i västerländsk och österländsk musik, populärmusik och konstmusik, undersöker trion potentialen i den medeltida occitanska vissången. Arvet som trubadurerna från 1200-talet lämnade efter sig utvecklas med utvikningar och improvisationer.

I all ödmjukhet visar Sirventés hur musik och poesi kan spegla världens absurditeter.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said spelar skivor i foajén före konserten och baren är öppen. Ta med alla dina vänner och kom!

DJ vid skivspelarna i blått ljus.

Provlyssna

 

Fredag 8 mars 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Sirventés

Manu Théron sång

Gregory Dargent oud

Etienne Gruel slagverk

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Vårvindar från Armenien
26 apr 19.30

Musik som blåser vintertrötta själar till liv. Ensemblen Norayr Kartashyan & Menua har med sig en rad traditionella instrument, däribland den vackra duduken tillverkat av aprikosträ.

Köp biljetter
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter