Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: SIRVENTÉS HÄCKLAR MAKTHAVARNA

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
200-270 kr Student 100-135 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men dyk gärna ner i utbudet på GSOplay istället. Vi återkommer så snart vi kan till er abonnenter med detaljinformation om vad som gäller kring din kompensation.

Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang. Återbetalningen sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, senast den 15 januari 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

———————–

Världen i Konserthuset presenterar musik från södra Frankrike som du aldrig upplevt den förut. Trion Serventis är från södra Frankrike, den region som historiskt och nutida kallas Occitanien.

Sirventes, ordagrant översatt “tjänarens sång”, var en form av occitansk lyrisk poesi under medeltiden, som ligger långt ifrån den kliché som reducerar trubaduren till en balladsjungande älskare i sitt elfenbenstorn. Formen var en protest och satir riktad mot alla maktfullkomliga.

Med utgångspunkt i sina respektive bakgrunder i västerländsk och österländsk musik, populärmusik och konstmusik, undersöker trion potentialen i den medeltida occitanska monodin. Arvet som trubadurerna från 1200-talet lämnade efter sig utvecklas med utvikningar och improvisationer.

I all ödmjukhet visar Serventis hur musik och poesi kan spegla världens absurditeter.

Kom i stämning inför konserten! DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer.

Medverkande

Sirventés

Manu Théron sång

Gregory Dargent oud

Etienne Gruel slagverk

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret