Göteborgs Konserthus Sixtens Sexa: Musorgskijs storslagna opera Boris Godunov

Evenemanget har ägt rum. Sixten Nordström djupdyker i de musikaliska vatten som speglar säsongens symfoniska utbud.

Scen: Stenhammarsalen
220 kr

Evenemanget har ägt rum

Han gör det med fart, han gör det med finess, men aldrig långrandigt.

Sixten Nordström kan plocka fram just de där små detaljerna, eller stora spektaklen, hos verk och tonsättare som ger ett extra lyft när man senare går på konserterna där musiken spelas. Du får helt enkelt en större och djupare musikupplevelse när du hört Sixten Nordströms anekdoter och snillrika iakttagelser.

Kaffe och smörgås ingår i priset.

Operan Boris Godunov

Ett drama om tsaren Boris Godunov av Alexander Pusjkin, tonsatt av Modest Musorgskij. Så djärv och okonventionell var operan att den refuserades av de kejserliga teatrarna 1869.  Men sedan dess har Musorgskijs mästerverk återupprättats och satts upp i all sin forna prakt. En grym maktkamp i det ryskortodoxa samhället där gudstro, kärlek, svek och blodiga öden virvlar runt i en tid präglad av osäkerhet och instabilitet. Med en musik som i suggestiv kraft och med mäktiga körer återskapar uråldrig mysticism som drabbar lyssnarna starkt än i dag. Spelas den 2 och 4 mars.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang