Göteborgs Konserthus St. Petersburg Festival Ballet: Nötknäpparen

Evenemanget har ägt rum. Förstklassiga dansare och solister, hänförande scendesign kombinerat med imponerande ljusdesign och underbar musik från Tjajkovskij.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora Salen Arrangör: Julius Production AB
590 - 645 kr

Evenemanget har ägt rum

S:t Petersburg är vaggan för den berömda ryska baletten skapad av Marius Petipa på 19 hundratalet. Det finns många kända teatrar i S:t Petersburg, som Mariinski och Michajlovskijs, men då dessa väldigt sällan åker iväg på turné utanför Ryssland får få av världens balettälskare någonsin möjligheten att se den berömda St. Petersburg baletten.

Förstklassiga dansare och solister, hänförande scendesign kombinerat med imponerande ljusdesign och underbar musik från Tjajkovskij –  det är vad St. Petersburg Festival balett representerar runt om i världen. Nötknäpparen framförs med inspelad musik.

 

Synopsis

På julafton får Marie en vacker Nötknäppare som en gåva av den mystiska Drosselmeyer.
Helt plötsligt får nötknäpparen och alla de andra leksakerna under granen liv och hela rummet invaderas av en armé uniformerade möss. Nötknäpparen förvandlas till en prins som tar med sig Marie till ett förtrollande sagoland.

Produktionen berättar historien tydligt från dess mystiska start till dess lyckliga slut. Efter allt är det Tjajkovskijs musik som är det mest minnesvärda, med en uppsjö av välkända melodier.
Med över 40 dansare på scenen fångar denna storslagna produktion av St. Peterburg festival Ballet skönheten och dramat i denna fulländade balett, en tidlös klassiker som tilltalar alla generationer.

Dansas till inspelad musik.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter