Göteborgs Konserthus St Petersburg Festival Ballet: Nötknäpparen

Evenemanget har ägt rum. Ryska skolans klassiska balett på Göteborgsbesök!

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen Arrangör: Julius Production AB
575-625 kr

Evenemanget har ägt rum

Ett brilliant sällskap har sammanslutit sig inom allt som kallas för den ”ryska skolans klassiska balett” – det är strikt klassisk elegans, en frisk fläkt från det tjugoförsta århundradet, en perfekt dansföreställning i kombination med ett oslagbart scenlandskap och praktfulla kostymer.

S:t Petersburg Festival Ballet består av etablerade balettkonstnärer från S:t Petersburg och andra välkända teatrar, helt enligt de följeslagna traditionerna i S:t Petersburg balett. Huvudrollerna gestaltas av balettdansörer som vunnit flertalet internationella tävlingar: Margarita Zhuchina, Margarita Rudina, Sergey Umanets och Aleksey Nasadowich.

Samtliga vinnare av flera internationella ballettävlingar. Alla har gästspelat i länder som bl a Japan, Tyskland, Schweiz, Österrike, Spanien, Finland, Ungern, USA, Mexiko och Island.

Under de två senaste åren har S:t Petersburg Festival Ballet turnerat runt i flertalet europeiska länder med stor framgång.

I höst kan vi se den klassiska Nötknäpparen i Malmö 27 november, Göteborg 28 november, Halmstad 29 november och Uppsala den 3 december.

Nötknäpparen

Nötknäpparen är en av det här århundradets mest populära baletter. Tjajkovskijs musik ger oss en julsaga. Flertalet balletsällskap runt om i världen framför den populära baletten varje år kring jul. Både barn och vuxna ser fram emot denna magiska föreställning.

På julafton får Maria en vacker nötknäppare som gåva. Helt plötsligt får nötknäpparen liv där den ligger under julgranen och rummet blir invaderat av en armé uniformerade möss. Nötknäpparen förvandlas till en prins som tar med sig Maria till ett förtrollande sagoland.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang