Göteborgs Konserthus Strike up the band!

Evenemanget har ägt rum. Bohuslän Big Band möter Lina Nyberg, Fredrik Ljungkvist och Cecilia Persson

Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Bohuslän Big Band
180 kr Student 90 kr

Evenemanget har ägt rum

I april ger sig Bohuslän Big Band ut på turné med med tre av landets främsta kompositörer och arrangörer inom nutida jazzmusik i det lyxiga projektet ”Strike up the band!”.
Här finns inspiration från den svenska jazzens stora som Jan Johansson, Georg Riedel, Radiojazzgruppen och Lars Gullin men även musik som minner om Carla Bley och George Russell

Konserterna kommer att framföras mer som en föreställning än en vanlig konsert. Regissören Minna Krook har engagerats för att gå in i den sceniska presentationen, i ljus och i miljö.
Förvänta dig alltså en helhetsupplevelse tillsammans med framstående kompositörer, musiker och Europas vassaste storband!
Lina Nyberg är en av Sveriges mest välrenommerade sångerskor. Hon är utbildad kompositör vid Kungliga Musikhögskolan och har skapat en rad hyllade arrangemang bland annat för radiojazzgruppen Noveau 1995, Brasil Big Bom 2007, samt Norrbotten Big Band 2013. Hon har vunnit en rad utmärkelser som en Grammis och P2s Jazzkatten, samt nu senast Kungliga Akademins Jazzpris 2016.

Pianisten Cecilia Persson är utan tvekan en av Sveriges främsta kompositörer, då hon både 2011 och 2014 tilldelades priset Jazzkatten i kategorin Årets kompositör av Sveriges Radio P2. Under 2014 var hon även Composer in Residence hos Norrbotten Big Band. Hon slog igenom med gruppen Paavo i början av 2000-talet, som med sin banbrytande musik visade vägen för en helt ny generation av kompositörer.

Saxofonisten Fredrik Ljungkvist har sedan många år arbetat på den internationella scenen med det norska-svenska succébandet Atomic. Parallellt med detta har han drivit den egna tentetten YUN KAN 10. 2004 fick han pris för Årets jazz i Sverige som följdes upp av inte mindre än tre Jazzkatten. 2011 fick han Kungliga Akademiens Jazzpris.

Genomförs med stöd av Musikverket.

SÅNG
Lina Nyberg

SAXOFON
Fredrik Ljungkvist

PIANO
Cecilia Persson

Bohuslän Big Band

SAXOFONER & TRÄBLÄS
Joakim Rolandson
Martin Svanström
Björn Cedegren
Mikael Karlsson
Alberto Pinton

TRUMPET
Lennart Grahn
Samuel Olsson
Steffan Svensson
Jan Eliasson

TROMBONER
Nikas Rydh
Christer Olofsson
Hanne Småvik
Anders Hellman

KONTRABAS
Yasuhito Mori

TRUMMOR
Göran Kroon

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter