En trumpetare, gitarrist, kontrabasist och trummis på scenen i stämningsfullt ljus. En trumpetare, gitarrist, kontrabasist och trummis på scenen i stämningsfullt ljus.

Göteborgs Konserthus Sebastian Studnitzky & JAZZBABY!

Evenemanget har ägt rum. Allt från jazzig konstpop till svävande utflykter i gränslandet mellan jazz, klassiskt och elektroniskt med tyske Sebastian Studnitzky med band, plus sångerskan Stefanie Boltzs nya duo JAZZBABY!

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
345-425 kr Student 173-213 kr Unga tom 29 år 173-213 kr

Evenemanget har ägt rum

Gränsöverskridande trumpetaren och pianisten Sebastian Studnitzky har samarbetat med bland andra Nils Landgrens Funk Unit och Jazzanova. Med exakta och avvägda rörelser förflyttar han sig tillsammans med sitt band STUDNITSKY KY mellan jazz, klassiskt och elektroniskt, touchar techno, funk och minimalism för att landa i en hypnotisk musik som helt och hållet är hans egen.

Denna kväll bjuder på två konserter – vi får också höra Münchenbaserade sångerskan Stefanie Boltz tillsammans med pianisten Christian Wegscheider. Tidigare annonserade duon Le Bang Bang har slutat spela tillsammans och vi får istället förmånen att uppleva Stefanie Boltz nystartade JAZZBABY!

Tillsammans rör de sig ledigt mellan blues, kammarmusik, konstpop och chanson med jazzen som röd tråd. I den här musiken kan allt hända, när som helst. Boltz och Wegscheider kommer ur ett kollektiv av musiker från Tyskland och Österrike, som är en plattform för modig musik. Mod inte bara för det ovanliga, utan också mod för uttryck, utbrott och eskapader.

”Himmelska! Smarta, men allt annat än alltför intellektuella låtar som syftar rakt mot hjärtat och sinnet.” SÜDDEUTSCHE ZEITUNG

Nytt konsertdatum

Sebastian Studnitzky och JAZZBABY! har flyttat konserten från tidigare utannonserade 23 oktober till den 30 oktober. Tid och plats är densamma som förut och köpt biljett till evenemanget gäller. Vid frågor, vänligen kontakta biljettkontoret via biljett@gso.se eller telefon 031-726 53 00.

Provlyssna

Lär känna Sebastian Studnitzky.

Lär känna Stefanie Boltz.

Måndag 30 oktober 2023: Evenemanget slutar ca kl 22.00

Medverkande

JAZZBABY

Stefanie Boltz sång

Christian Wegscheider piano

STUDNITZKY KY

Sebastian Studnitzky trumpet, piano, elektronik

Laurenz Karsten gitarr

Paul Kleber bas

Tim Sarhan trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang