Göteborgs Konserthus Sven Bertil Taube

Evenemanget har ägt rum. Så länge skutan kan gå med Peter Nordahl på piano

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen Arrangör: Universal Music och Dramaten
395-695 kr

Evenemanget har ägt rum

Sven-Bertil Taubes hyllade Dramatenkonsert på Sverigeturné hösten 2018. Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med ett tiotal slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné i ett samarbete mellan Dramaten och Universal Music.

När Sven-Bertil Taube hösten 2017 utkom med albumet Så länge skutan kan gå – i samarbete med arrangören och producenten Peter Nordahl – var det många inklusive dem själva som trodde att sviten med en trilogi nu fullföljts. Men så blev det lyckligtvis inte.

Efter succén på Dramaten i vintras fick de sådan mersmak att duon i höst åker ut på turné. Med sig har de inte bara repertoar från vinterns föreställning, utan de kommer även bjuda på nya sånger hämtade från kommande albumet med fler Taube-tolkningar (utkommer oktober 2018). Även detta album blir en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av t ex Sjösalavår, Frithof Anderssons paradmarsch, Den lycklige nudisten (Nudistpolka), Brevet från Lillan, Änglamark med flera. Sven-Bertil utlovar även, minst, en av honom aldrig tidigare insjungen visa.

Sven-Bertil Taube säger om relationen till Everts musik: det har alltid funnits anledning att återbesöka hans mångfacetterade katalog av visor. Jag upptäcker alltid något nytt. Så även denna gång. Album nummer fyra från Taube/Nordahl kommer alltså att följas av en turné med rakt igenom Everts sånger under 14 föreställningar i hela landet från november 2018 till februari 2019. Den som var med på Dramaten får återuppleva några av de mest magiska musikföreställningarna i Sverige förra året. Den som inte var med har sannerligen något att se fram emot.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter