Göteborgs Konserthus Solistpriset 2022

Evenemanget har ägt rum. Ta tillfället att få se en solist som kan bli vår nästa stora artist på den internationella arenan!

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
150 kr Student 75 kr Barn 75 kr

Evenemanget har ägt rum

Solistpriset är en nationell tävling för sångare och instrumentalister. Här får några av Sveriges mest framstående yngre musiker möta en större publik.

Senast vann den eminenta flöjtisten Laura Michelin (2020). Vem ska vinna 2022? Ta tillfället att få se en solist som kan bli vår nästa stora artist på den internationella arenan. I prispotten ligger solistkontrakt, turnéer över Sverige, inspelningar, sändningar i Sveriges radio samt 100 000 kronor.

Årets finalister är Alva Holm (violin), Klara Andersson (piano) och Daniel Thorell (cello).

Konserten sänds också live via GSOplay >>

Jury:
Susanne Rydén, juryns ordförande, Preses Kungliga Musikaliska Akademin
Paula af Malmborg Ward, tonsättare
Teres Löf, pianist
Claes Gunnarsson, solocellist Göteborgs Symfoniker
Terje Skomedal, violin II stämledare Göteborgs Symfoniker

Program

R Schumann Pianokonsert 31 min

Mendelssohn Violinkonsert e-moll 27 min

Paus 25 min

Sjostakovitj Cellokonsert nr 1 29 min

Mendelssohn Hensel Uvertyr 9 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Cathrine Winnes dirigent

Klara Andersson piano

Alva Holm violin

Daniel Thorell cello

Emelie Sigelius presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret