Körmedlemmar som klappar händer och sjunger. Körmedlemmar som klappar händer och sjunger.

Göteborgs Konserthus Solid Gospel – The Gospel of Christmas

Vi lovar en musikupplevelse utöver det vanliga och en julkänsla som doftar av äkta amerikansk gospel toppad med det finaste av svensk jultradition.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Reningsborg
245 kr

Information från Reningsborg: 

The Gospel of Christmas med Solid Gospel

Kören Solid Gospel från Göteborg kommer till Stenhammarsalen på konserthuset måndag 18 december för att tillsammans med hjälporganisationen Reningsborg sprida julens glada budskap.

Kvällen kommer att bjuda på gospelmusik som ger avtryck i både själ och hjärta. Solid Gospels körsound spänner från det riktigt spröda och sköra till enormt kraftfull och maffig körsång. Klassiska julsånger kommer att kläs i gospelskrud och körens ordinarie femmannakomp förstärks under kvällen med fem av Västsveriges vassaste blåsare.

Vi lovar en musikupplevelse utöver det vanliga och en julkänsla som doftar av äkta amerikansk gospel toppad med det finaste av svensk jultradition. Konserterna är ett samarbete med hjälporganisationen Reningsborg som bedriver ett stort arbete för att förbättra människors livsvillkor både i Göteborg och utomlands. Allt överskott från kvällen går oavkortat till Reningsborgs arbete för barn och unga i Göteborg.

Solid Gospel leds av Malin Abrahamsson och är en kör med hög musikalisk kompetens. De ca 30 medlemmarna i kören har stor erfarenhet från många olika musikaliska sammanhang.

Kören bildades 1990 och har sedan dess arrangerat många egna konserter, spelat in flera skivor, sjungit i TV-inspelningar och anlitats flitigt för samarbeten med olika artister i varierande produktioner.

Kanske har du under de senaste åren sett kören sjunga in det nya året på Bingolotto, röra juryn till tårar i Talang eller köra bakom Sveriges artistelit på SVT:s minneskonsert för Marie Fredriksson?

Varmt välkomma till en innerlig och svängig gospelkväll i julens anda.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter