Göteborgs Konserthus The Manhattan Transfer – The World Farewell Tour

Evenemanget har ägt rum. The Manhattan Transfers dynamiska uppträdanden och känsla för stil har lett dem till att bli en av de mest ikoniska grupperna i världen.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora Salen Arrangör: Julius Production AB
870 kr

Evenemanget har ägt rum

Information från Julius Production AB: 
The Manhattan Transfer har vunnit 10 Grammy Awards och blivit invalda i Vocal Group Hall of Fame. Med en enastående karriär av pop- och jazzhits gästar de nu Sverige med ”The World Farewell Tour”.

Den legendariska kvartetten blev 1981 den första gruppen någonsin att vinna Grammy Awards i både pop- och jazzkategorierna. 1985 fick albumet ”Vocalese” näst flest Grammy-nomineringar, efter Michael Jacksons ”Thriller”.

The Manhattan Transfers dynamiska uppträdanden och känsla för stil har lett dem till att bli en av de mest ikoniska grupperna i världen. Med sin kreativitet, energi och glädje tillhör gruppen underhållningsindustrins elit. Kända för sitt unika sound har The Manhattan Transfer spelat in musik tillsammans med en imponerande samling artister, som bland andra Tony Bennett, Bette Midler, Smokey Robinson, Laura Nyro, Phil Collins, B.B King, Chaka Khan, James Taylor och Frankie Valli.

Gruppen bildades när Tim Hauser jobbade som taxichaufför i New York. Han strävade efter att bilda en vokalmusikgrupp som kunde bemästra en mängd olika stilar och skapa något unikt i amerikansk populärmusik. I sin taxi träffade han sina blivande gruppmedlemmar Laurel Massé, Janis Siegel och Alan Paul. De fyra blev tillsammans The Manhattan Transfer den 1 oktober 1972.

Gruppen började kort därefter spela regelbundet runt om i New York City på olika klubbar som till exempel Trude Heller’s, Max’s Kansas City och Club 82. Snabbt blev de the number one live attraction på Manhattan. De signades hos Atlantic Records och släppte sitt första album ”The Manhattan Transfer” 1975. Den andra singeln på albumet som var en cover av gospelklassikern ”Operator”, gav gruppen den första nationella hiten, följt av “The Boy From New York City” och “Twilight Zone/Twilight Tone”. Deras version av jazzklassikern ”Birdland” blev gruppens anthem och resulterade i två Grammys.

Cheryl Bentyne anslöt sig till gruppen 1979 då hon ersatte Laurel. Trist Curless blev medlem i gruppen 2014 efter Tim Hausers bortgång. Tillsammans har de fyra bibehållit integriteten och artisteriet som Tim Hauser lämnat efter sig.

Gruppen har släppt 19 singlar och 29 album under sin otroliga karriär och deras musik har varit med i en rad olika filmer och tv-serier. I samband med deras 50-årsjubileum förra året släpptes ett nytt album ackompanjerat av en symfoniorkester samt en historisk CD-box bestående av fem skivor.

Med utsålda världsturnéer och försäljningsrekord i miljoner fortsätter The Manhattan Transfer att skapa unik och extraordinär melodisk och jazz-influerad musik till ny och gammal publik som sträcker sig över generationer.

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang