Göteborgs Konserthus Tomas Andersson Wij

Evenemanget har ägt rum.

Scen: Stora salen Arrangör: Frihamnen Event
375-475 kr

Evenemanget har ägt rum

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist. Och han gör det på höjden av sin karriär. Efter Så mycket bättre 2018 åkte han mellan landets konserthus, på sin hittills största och mest påkostade turné. Låten När solen färgar juninatten har blivit en långkörare på Svensktoppen och i december firas de 20 åren med två konserter på Skandiascenen/Cirkus som snart är utsålda.

Inom kort kommer en ny singel som TAW ska premiärspela på Diabetesgalan i TV3 14 november. Låten heter Just idag känns du nära (Saras sång) och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år, berättar Tomas. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt.

I dag presenterar TAW också en längre vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska TAW fylla landets teaterscener med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Förband: Ludwig Hart

Om du inte tidigare sett eller hört Ludwig Hart så är det hög tid. Örebrosonen debuterar i vår med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han att han gör ”sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra”-rock. Frågar du oss, är det så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminner om 80-talets Jackson Browne och Stevie Knicks Fleetwood Mac. Ludwig Hart knyter också an till samtida indieband som War On Drugs men har en direkthet i melodierna – och inte minst en röst – som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken. Flera skivbolag och förlag har velat knyta honom till sig, men valet föll på nystartade Argle Bargle, som drivs av låtskrivaren/producenten Stefan Örn ihop med artisten Tomas Andersson Wij. Under vintern har Ludwig öppnat för bland andra Christian Kjellvander. I vår gör han ett antal förbandsgig med Tomas Andersson Wij. Och när Ulf Lundell fick höra Ludwig Harts suggestiva rockmusik via en demo bjöd han in honom att spela på sitt vernissage i Stockholm i februari.

Första singeln A Dream I Keep Returning To släpps 15 mars.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang