Göteborgs Konserthus University of Gothenburg Symphony Orchestra

Evenemanget har ägt rum. Mendelssohn Hensel, Kraus och Prokofjev med de unga orkestermusikerna från masterutbildningen vid Högskolan för scen och musik.

Speltid ca: 1 t 50 min inkl paus Scen: Stora salen
150 kr Pensionär 100 kr Student 100 kr Barn tom 12 år 0 kr

Evenemanget har ägt rum

Möt University of Gothenburg Symphony Orchestra som består av musiker från masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel vid Högskolan för scen och musik. Utbildningen bedrivs i samverkan med Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan och vi är glada åt att välkomna orkestern i Konserthuset.

Program

Mendelssohn Hensel Hero und Leander 12 min

Kraus Sinfonia i ciss-moll 18 min

Paus 25 min

Prokofjev Svit nr 1 ur Romeo och Julia 27 min

Prokofjev Svit nr 2 ur Romeo och Julia 29 min

Medverkande

Orkesterns kärna utgörs av studenterna vid den tvååriga internationella masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. Utbildningen är unik i sitt slag och bedrivs i samverkan med Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan. I orkesterprojekten ingår även studenter från kandidatutbildningen i klassisk musik - ett treårigt program där studenten fokuserar på kammarmusikspel och individuell utveckling på sitt instrument. Ibland inbjuds studenter från andra musikhögskolor att delta i och komplettera orkestern. Konstnärlig ledare för University of Gothenburg Symphony Orchestra är Henrik Schaefer. Varje läsår gör University of Gothenburg Symphony Orchestra åtta orkesterproduktioner med sammanlagt omkring 15 offentliga konserter. Till dessa engageras internationellt välkända dirigenter och solister. På senare tid har Anja Bihlmaier, Eva Ollikainen, ShaoChia Lü, Olaf Henzold, Patrik Ringborg, Tobias Ringborg, Michel Tabachnik och Steven Sloane gästat orkestern. Bland solisterna märks pianisterna Roland Pöntinen och Christian Zacharias, violinisterna Malin Broman och Antje Weithaas, trumpetaren Tine Thing Helseth samt sångerskan Kristina Hansson. Orkestern samarbetar också varje år med operautbildningen vid Högskolan för scen och musik. University of Gothenburg Symphony Orchestra är en ambassadör för Göteborgs universitet som stöder konsert- och turnéverksamheten.

Magdalena Pawlisz är en polsk dirigent som studerat dirigering för Rafael Jacek Delekta, Steven Sloane, Harry Curtis, samt deltagit i master classes med Colin Metters. Hon har assisterat Michail Jurowski, Enrico Calesso och Patrik Ringborg på Mainfranken Theater Würzburg och på GöteborgsOperan. Som gästdirigent har hon redan uppträtt i Italien, Tyskland, Polen och i Sverige. Hennes senaste framträdande på Högskolan för scen och musik var 2021. Magdalena Pawlisz har tidigare arbetat med symfoniorkestrar som Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Kammerakademie Potsdam eller Orchestra de Cadaques. Hon har också dirigerat operaorkestrar, inklusive de från Royal Opera House i London, Welsh National Opera i Cardiff och Komische Oper Berlin.

Agnes Thörn är sopran och tog våren 2022 examen från operaprogrammet vid Högskolan för Scen och musik i Göteborg. I examensproduktionen i december 2021 sjöng hon rollen som Nattens drottning i Mozarts Trollflöjten, under regi av Nils Spangenberg och dirigent Henrik Schaefer. Våren 2022 medverkade hon som Siren i Herr Arnes Penningar vid Göteborgsoperan. Efter examen i juni 2022 återvände hon till rollen som Nattens drottning i Tyskland på Berlin Opera Academy. För närvarande studerar hon operainterpretation på masternivå vid Högskolan för Scen och musik.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret