Göteborgs Konserthus Vänkonsert med Stravinsky

Evenemanget har ägt rum. Här har du som är abonnent chansen att bjuda med dina vänner på konsert med Symfonikerna och Santtu-Matias Rouvali!

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Här har du chansen att bjuda med dina vänner på konsert. Låt dem få möjligheten att upptäcka de magiska ögonblicken på Konserthuset, lära känna Symfonikerna och den klassiska musiken. 

Vi vill ha din hjälp att bjuda in nyfikna besökare locka dem till oss för fler framtida storslagna upplevelser, därför bjuder vi på biljetterna och ni kan räkna med en festlig helkväll tillsammans!

Välj mellan konserten den 31 januari då Sibelius Finlandia och Symfoni nr 2 står på programmet eller den här kvällen då Tarrodis Liguria och Stravinskys Petrusjka spelas. Båda kvällarna är det orkesterns chefdirigent Santtu-Matias Rouvali som leder oss genom musiken.

Konserterna inleds med en exklusiv smygtitt på kommande säsong och när musiken klingat ut fortsätter kvällen i Götaplatsfoajén där baren är öppen och fler musikaliska överraskningar väntar.

Klicka här för att boka dina biljetter

Om Liguria och Petrusjka

Vid liguriska havet på Italiens nordvästra kust ligger fem små fiskestäder som klamrar sig fast längs de branta klipporna: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza och Monterosso, och mellan dem kan man vandra till fots i bergen. Denna vandring, och städerna på vägen, har gestaltats i musik av Andrea Tarrodi i det stämningsfulla stycket Liguria.

Kärlekens ljuvhet och vånda skildrar Stravinsky i sin balettmusik om dockan Petrusjka (svensk motsvarighet Kasper) och ballerinan med moren som förhatlig rival. Detta triangeldrama är en frodig burlesk på en uppsluppen vårmarknad i Ryssland och Stravinskys musik är lika färggrann som uppfinningsrik. Baletten är fylld av medryckande ryska danser (några är autentisk folkmusik), grann orkesterdräkt och smittande rytmer – helt klart något utöver det vanliga i händerna på Santtu-Matias Rouvali.

ProgramMedverkandeEva Essvik presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter