Göteborgs Konserthus Tango: Orquesta Tangarte

Evenemanget har ägt rum. Oemotståndlig argentinsk-svensk tangoorkester bjuder på olika stilar och epoker, från 1940-talet fram till en mer samtida tango.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
225-295 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester från i Malmö. Bandoneonisten Juanjo Passo, som grundade orkestern 1999, är född i Buenos Aires och har samarbetat med flera av världens främsta tangomusiker.

Tangon, som föddes i Rio de la Platas hamnområden, har tagit världen med storm både på de ruffigaste bakgatorna och i de finare salongerna. Orkestern har under de gångna åren medverkat på festivaler i Skandinavien, delar av Europa och Sydamerika.

Orquesta Tangartes musik har sitt ursprung i den rioplatensiska tangon med en stor och varierad repertoar från genrens olika stilar och epoker, från 1940-talet fram till en mer samtida tango. Välkända kompositörer som Villoldo, Canaro, Fresedo, Di Sarli, Troilo, Pugliese och Piazzolla ingår i repertoaren.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten!

DJ Said på plats bakom skivspelaren.

 

Medverkande

Orquesta Tangarte

Anna Heikkinen

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2021-2022 Tango av alla underbara slag med Orquesta Tangarte

Världen i Konserthuset: Tangon i nytt perspektiv

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang