ÅRETS STÖRSTA KONSERT

Ett gigantiskt skräckromantiskt verk för 300 musiker och sångare. Spelas i Prioritet Serneke Arena i Kviberg, en lokal som är tillräckligt stor för den enorma ensemblen och en stor publik. Endast en konsert: 3 juni. Biljetterna är släppta!

ARTIST IN RESIDENCE: BARBARA HANNIGAN

Den fantastiska kanadensiska sopranen, dirigenten och scenartisten är ett musikaliskt fenomen. Säsongen 2015-2016 är hon Artist in Residence för Göteborgs Symfoniker!

SKOLKONSERT: HIMMEL & JORD

Med stor anspråkslöshet lyfter vi på locket och funderar tillsammans med Göteborgs Symfoniker kring livets mysterier. Spelas vecka 10 för förskoleklasser-åk 4. Fri entré, platsbokning.

POPICAL: JENNIE ABRAHAMSON 11 MARS

Under vinjetten "Popical" möts starka artistprofiler och Göteborgs Symfoniker. I mars är det dags för Jennie Abrahamson att möta musiker ur orkestern. Tidigare har hon samarbetat med Ane Brun och Peter Gabriel.

SYMFONIKERNA GRATIS I MOBILEN

En uppdaterad GSOplay-app med ännu bättre funktioner finns nu i App Store och Google play. Med appen kan du se konserter både live och on demand med Göteborgs Symfoniker, var du än är.

HYR KONSERTHUSET

I Göteborgs Konserthus får du en förstklassig inramning på ditt event i attraktiva lokaler med idealiskt läge vid Götaplatsen.

EL SISTEMA

El Sistemas musikundervisning finns i alla Göteborgs stadsdelar, med Göteborgs Symfoniker som aktiv partner.

ÄT MED GOTT SAMVETE

Konserthusets restaurang är svanenmärkt. Allt för att minska miljöbelastningen på energi, vatten, mat, kemikalier och avfall.

GUIDAD TUR

Följ med på en tur genom Konserthusets vindlande vrår! Guidningarna går genom husets publika delar till orkesterutrymmen och andra hemliga hörn bakom scenen.

TILLGÄNGLIGHET

I konsertlokalerna finns hörselslinga och rullstolsplatser. Rullstolsramp finns från Stenhammarsgatan och närmaste hållplats är Götaplatsen.

SVERIGES NATIONALORKESTER I NÄRBILD

GSOplay ger dig konserter med Göteborgs Symfoniker, intervjuer och spännande besök bakom kulisserna. Var du än är.

NYHETSBREV

Anmäl dig som prenumerant så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox.

RESTAURANG & CAFÉ

Njut av en räksmörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller en trerätters innan konserten. Vill du slippa köa i pausen - gör beställningen innan konserten.