HUR SER DET UT NÄR DU GÅR PÅ KONSERT?

Bilder sökes till abonnemangskampanj på reklamskyltar i Göteborg i sommar. Förutom äran att bli publicerad över hela stan så kan du vinna ett konsertabonnemang!

ABONNEMANG 15/16: FREDAG LITEN

Philip Glass konsert för två pianon med systrarna Labèque, Sibelius violinkonsert, Lemminkäinen-legenderna, harpkonsert och mycket mer. Fem konserter inkl introduktioner: 1700 kr/student 500 kr

SKOLKONSERTER 2015-2016

Passa på att säkra elevernas platser till de kostnadsfria skolkonserterna redan nu! Nästa läsår bjuder Symfonikerna på resor över stora hav, bländande dans, oemotståndlig musik och lite grubblerier...

ABONNEMANG 15/16: FAMILJESERIEN

Tre pampiga lördagskonserter för barn och övriga familjen med Göteborgs Symfoniker i magnifika Stora salen. En hisnande upplevelse för såväl små som stora öron! 380 kr/student 300 kr/barn 150 kr

ABONNEMANG 15/16: LÖRDAG LITEN

Viktoria Tolstoy och Nils Landgren, filmklassikern Metropolis i Scandinavium, en julkonsert i barockens tecken, en Popicalkonsert och finalpicknick i Slottsskogen! Fem konserter: 1700 kr/student 500 kr

ABONNEMANG 15/16: GAGEEGO!

Jubileumsserie full av upptäckarlust och kreativa krumbukter med moderna kammarensemblen Gageego! som firar 20 år säsongen 2015-2016. 3 konserter: 450 kr/student 300 kr

ABONNEMANG 15/16: KAMMARSERIEN

En magnifik avslutning av kommande säsongs kammarserie: internationellt firade violinisten Julia Fischer med sin egen kvartett ger allt i Schuberts sista och mest djärva stråkkvartett. 1300 kr/student 800 kr.

ARTIST IN RESIDENCE: BARBARA HANNIGAN

Den fantastiska kanadensiska sopranen, dirigenten och scenartisten är ett musikaliskt fenomen. Säsongen 2015-2016 är hon Artist in Residence för Göteborgs Symfoniker!

FILMKLASSIKER I SCANDINAVIUM

Upplev en av filmhistoriens verkliga klassiker i jätteformat i Scandinavium med livemusik framförd av Göteborgs Symfoniker, kör och solister. Endast en visning.

SIBELIUS 150 ÅR

I december kommer årets verkliga höjdpunkt vid firandet av Sibelius 150-årsjubileum: framförandet av samtliga sju symfonier vid tre konserter samma vecka med orkesterns förste gästdirigent Kent Nagano!

GIGANTISKA GURRELIEDER

Ett skräckromantiskt verk för så stor besättning av musiker och körsångare att gänget måste flytta till tidigare filmstudion Gothenburg Studios på Hisingen för att få plats. Endast en konsert.

GRÄNSLÖS ENERGI

Goran Bregovic, fadodrottningen Mariza samt kurdiska superbandet Hawniyaz är några av den kommande säsongens höjdpunkter i serien Världen i Konserthuset.

TIMBUKTU TILL KULTURKALASET

Timbuktu har gett svensk musik själ och hjärta, såväl genom sin musik som i politiska manifestationer. På Kulturkalaset ger han en gratiskonsert på Götaplatsen tillsammans med Symfonikerna.

TILLGÄNGLIGHET

I konsertlokalerna finns hörselslinga och rullstolsplatser. Rullstolsramp finns från Stenhammarsgatan och närmaste hållplats är Götaplatsen.

  • NYHETSBREV

    Anmäl dig som prenumerant så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox.

  • RESTAURANG & CAFÉ

    Njut av en räksmörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller en trerätters innan konserten. Vill du slippa köa i pausen - gör beställningen innan konserten.