Publicerat 31 oktober 2008 Finns det bara ett ord för succé?

Det sägs att grönländningarna har ett oräknerligt antal ord för snö, men hur många ord finns det för succé?

Nu när orkestern landat hemma i Sverige är frågan om de verkligen har landat, för hur kan man stå med båda fötterna på jorden efter två omtumlande veckor i Europa med jubel och applåder och extranummer efter extranummer? Recensionerna har börjat droppa in från de städer orkestern har besökt (- de kommer att ligga för beskådande på vår hemsida), men ingen recension ger nog rättvisa åt all den respons orkestern fått av de cirka 14.000 européer som sett och hört dem under resans gång.

Peter bad mig att knyta ihop säcken med dessa reflektioner – vi återkommer om några dagar med fler bilder från resan. Till dess vill vi tacka alla som följt med oss på turnén genom att läsa om våra iaktagelser och upplevelser när ca 130 personer från Göteborgs Symfoniker befunnit sig på resande fot.

Ordet succé kan tyckas tjatigt, men vi kan inte komma på något annat ord som kan ge rättvisa åt publikens mottagande.

Gustavo återvänder till Göteborg i februari, innan dess ska han bland annat hinna med en USA-turné med Israel Philharmonics. Göteborgs Symfoniker är äntligen hemma nu och ser fram emot nya möten med er! Borta bra men hemma bäst – missa inte Sveriges Nationalorkester på hemmaplan.

Vi ses!

/Magdalena