Publicerat 5 september 2016 Så klart ska Bowie hyllas!

Det är dags för Symfonikerna att hylla legenden David Bowie! Den 6-8 oktober står vi på scenen i Göteborgs Konserthus tillsammans med bla Magnus Carlson, Jennie Abrahamson och Moto Boy.

Det är dags för Symfonikerna att hylla legenden David Bowie. Den 6-8 oktober står vi på scenen i Göteborgs Konserthus tillsammans med Magnus Carlson, Jennie Abrahamson, Moto Boy, Symfoniska kören och dirigenten Hans Ek.

Med utgångspunkt från albumen i Berlintrilogin: Low, Heroes och Lodger spelar de Bowies klassiska låtar från den framgångsrika karriären med en naturlig målgång i Where Are We Now. Musiken skapade David Bowie tillsammans med producenten Brian Eno i en kreativ explosion där Berlinmuren blev en symbolisk skiljelinje i skapandet, som gick från slagkraftiga poplåtar till symfoniskt färgad elektronisk musik. Heroes gav röst åt en hel generation och blev en mäktig kampsång för alla som ville utforma sina liv på egna villkor.

Magnus Carlson, Jennie Abrahamson och Moto Boy är de sångare som kommer att tolka Bowies musik tillsammans med Symfonikerna, Symfoniska kören och dirigenten Hans Ek.

bowie-magnus-carlson

För de flesta är Magnus Carlson känd som sångare i bandet Weeping Willows, en legendarisk grupp som firar 20 år som band i år med sitt nionde album Tomorrow Became Today. Men att bara ägna sig åt ett projekt i taget har aldrig varit nog för att fylla Magnus Carlsons stora behov av musik. Som soloartist har han släppt två album på svenska, två jazzalbum med The Moon Ray Quintet och för några år sedan gick han ihop med DJn Michael Nordgren under aliaset Tandem Sky. Till hösten deltar han även i årets säsong av det populära tv-programmet Så mycket bättre i TV4.

bowie-jennie-abrahamson

Jennie Abrahamson har turnerat med Peter Gabriel och Sting i USA i sommar, tillsammans med Linnea Olsson turnerat i USA. Det är andra gången Jennie Abrahamson samarbetar med Peter Gabriel, hon var också med på världsturnén 2013… Som soloartist är hon himla produktiv. På senaste albumet Gemini Gemini, hennes fjärde, möts sound från 1980-talet, exotiska rytmer och texter som speglar livets många motsättningar. Jennie Abrahamson har också samarbetat länge med Ane Brun. Och i våras gjorde hon en omtalad och mycket uppskattad Popical-konsert hos oss tillsammans med musiker ur Symfonikerna.

bowie-motoboy

Moto Boy har kallats den omisskännliga romantikern med den ”makalösa rösten”. Eller ”en hel gosskör i fjäderboa” som Svenskan skrev i en lyrisk recension av en av hans skivor… Också han har många järn i elden. Förra året turnerade han världen över med Cardigans, spelade på en HBTQ-festival i Ryssland och medverkade i en hyllning till artisten Björk. Just nu spelar han in nytt material som ska ges ut i höst och i början av nästa år ser vi fram emot ett nytt album. Bowie-konserten är inte första gången Moto Boy ger sig på storslagna uppsättningar. Han har varit med i Wermland Operas uppsättning av L’Orfeo, skrivit musik till Faust i Gasklockan i Gävle och både medverkat och skrivit musik till Lubiewo – kärleksön på Göteborgs Stadsteater. Med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnar han få oberörda. Helt klart gåshudsvarning på honom.

Nu ser vi alltså fram emot att Magnus Carlson, Jennie Abrahamson och Moto Boy sätter tänderna i Bowie tillsammans med Symfonikerna i Konserthuset den 6-8 oktober 2016.

Det kan inte bli annat än magnifik.