Stäng
Meny
Publicerat i bloggen den 10 december 2016

Toto är släkt med Star Wars

Han har länge varit den amerikanska filmmusikens okrönte konung, ja enligt vissa hela filmvärldens störste kompositör, tonsättaren John Williams.

John Williams har gjort musiken till Star Wars, E. T., Superman, Tintins äventyr: Enhörningens hemligt och en mängd andra filmer. Han började som pianist och spelade i skolans jazzband när han gick i college.

Vid sidan av sin framgångsrika filmkarriär har han också varit chefdirigent för Boston Pops samt komponerat en rad verk för orkestrar som Chicago Symphony och Los Angeles Philharmonic. Bland hans mest uppmärksammade verk hör cellokonserten han skrev för Yo-Yo Ma och Boston Symphony.

Med en så omfattande och varierad musikbegåvning vore det konstigt om inget gick i arv. Och det har det: hans son Joseph Williams är sångare i det inte helt okända amerikanska rockbandet Toto.

Stefan Nävermyr, redaktör

Den 12-14 januari 2017 kan du uppleva musiken från bland annat Start Wars och E.T. i science fiction-konserten We Come in Peace i Göteborgs Konserthus.

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev