Stäng
Meny
Publicerat i bloggen den 12 april 2021

Hälsa för kropp och själ!

Ett av årets mest spännande samarbete kan vara det mellan Göteborgs Symfoniker och ICA Gruppens innovationshub ICAx.

Under tre månader utforskar vi bland annat hur musik kan påverka smakupplevelsen. Visste ni t ex att för hög musik kan dämpa smaklökarna? Höga toner förstärker söta och sura smaker. Låga toner sägs trigga de bittra smakerna.

Tallrik med skaldjursrisotto med fisk uppdukat på bord med vit duk.

Göteborgs Symfoniker flyttar in hos ICAx som samtidigt delar med sig av insikter kring innovation tillbaka till Sveriges Nationalorkester. Kultur och näringsliv i ett riktigt smakfullt och delikat samarbete!

Nyfiken på hur musik kan påverka smaken? Här finns ett gott exempel.

Eva Essvik
Sponsorsansvarig, Göteborgs Symfoniker

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!