Publicerat 25 augusti 2021 Vi möts igen – steg för steg!

Lika glada som vi är över att åter få inleda en ny säsong med Göteborgs Symfoniker på plats i Konserthuset, lika tungt känns det att inte kunna välkomna alla er som väntat och längtat.

Lika glada som vi är över att åter få inleda en ny säsong med Göteborgs Symfoniker på plats i Konserthuset, lika tungt känns det att inte kunna välkomna alla er som väntat och längtat och bokat era platser till ännu ett spelår. Men hur vi än vänder och vrider på detta så står vi inför en september som inte kommer att se ut som vanligt.

Orkestern kommer att kunna spela tillsammans igen och det är vi oändligt tacksamma över, men återgången till ett hus fyllt av förväntansfulla människor kommer att behöva ta tid.

Besökare går igenom garderobsfoajén

Foto: Francis Löfvenholm

Vår främsta prioritet är publikens säkerhet. Varje besök hos oss ska vara säkert och kännas tryggt. Vi följer myndigheternas rekommendationer så att ni bekymmersfritt och avslappnat ska kunna dela de fina konsertupplevelserna med oss i Konserthuset. Just nu innebär det att vi fattat ett beslut om att under september månad begränsa antalet platser i Stora Salen till maximalt 270 och i Stenhammarsalen till max 125. Detta för att kunna garantera att alla kan sitta med minst en meter mellan varje sällskap. För publik inomhus, med anvisade platser, gäller i dagsläget max 300 personer, men vi har utgått från våra lokalers specifika förutsättningar och anpassat oss efter det.

Foto: Ola Kjelbye

Eftersom vi vet att ni är många fler som längtar efter att komma tillbaka till era ordinarie platser – och vi vill skapa förutsättningar för att ni ska kunna göra det så snart det bara går – fattar vi beslut stegvis. Alla som bokat ett abonnemang eller en konsert kommer att få information löpande och med minst två veckors varsel. Personalen på vårt Biljettkontor finns naturligtvis där för att svara på frågor och hjälpa till längs vägen.

Foto: Francis Löfvenholm

Trots allt kommer det här att bli en säsong i återhämtningens och förväntans tecken. En säsong vi förhoppningsvis kommer att uppleva och minnas med värme i hjärtat. Fortsätt att följa med oss. Vi fortsätter att kämpa – på plats och via GSOplay – för musiken!

Sten Cranner
VD och konstnärlig chef Göteborgs Symfoniker