Publicerat 10 september 2021 Invigning av Räddningsmissionens Communityskola

Därför ser vi extra fram emot vår samverkan med Göteborgs Symfoniker och att få de sista pusselbitarna på plats för att starta en orkesterverksamhet för barn och ungdomar i området.

Den 3 september hade vi formell invigning av Communityskolan Tynnered i Opalkyrkan, och det blev precis så magiskt som vi hade hoppats på. Detta är också början på ett samarbete mellan Räddningsmissionen och Göteborgs Symfoniker.
Kvartett spelar fiol i kyrka

Göteborgs Symfoniker. Foto: Francis Löfvenholm

Under invigningsceremonin fick vi höra inspirerande tal från många av dem som varit delaktiga i processen att öppna skolan. Bland andra på scen var kommunalråden Karin Plejel (MP) och Elisabet Lann (KD) som välkomnade vårt initiativ till Communityskolan. En kvartett från Göteborgs Symfoniker ramade in hela invigningen med att inleda med Mozart och avsluta med Händel.

Man i blå kavaj sjunger i mick

Räddningsmissionens Verksamhetsutvecklare Niclas Hansen och blogginläggets berättare. Foto: Francis Löfvenholm

Kvartetten ackompanjerade även tillsammans med Räddningsmissionens husband till allsången – En stund på jorden av Laleh. Det var så vackert, stämningsfullt och starkt att taket nästan lyfte.

Man i kavaj klipper ett invigningsband

Räddningsmissionens styrelseordförande Joakim Hagerius, klipper invigningsbandet. Foto: Francis Löfvenholm

Elever serverade tårta och kaffe i solskenet efter invigningen och uttrycker att de är så stolta över att gå på Communityskolan, som snart kommer att myllra av aktiviteter även efter skoltid, och på kvällar och helger.

Två unga tjejer delar ut fika

Foto: Francis Löfvenholm

Vi är 100% inställda på att alla våra elever ska få de bästa förutsättningar för att lyckas med sin skolgång, och vi tror också starkt på musikens kraft som ett viktigt redskap för att skapa samhörighet och delaktighet.

Därför ser vi extra fram emot vår samverkan med Göteborgs Symfoniker och att få de sista pusselbitarna på plats för att starta en orkesterverksamhet för barn och ungdomar i området.

Läs gärna mer på vår hemsida.

 

Hälsningar,

Niclas Hansén
Verksamhetsutvecklare
Räddningsmissionen