Publicerat 22 april 2022 Kära publik!

En ny säsong ligger framför oss med allt det fantastiska, oförutsägbara och djupt berörande som väntar. Att musiken förenar, lyfter och förändrar världen får vi bevis för varje dag i kontakten med trogna abonnenter, musikälskare och våra egna hängivna musiker. Toner bär oss genom livet och de spelar roll.

En symfoniorkester och verksamheten kring den är som ett stort skepp, det tar tid att få upp farten och det tar tid att ändra färdriktning. Varje person måste ge akt på sitt uppdrag och varje vind hanteras för att komma framåt, mot målet.

Efter två år i en stormig värld har vi alla lärt oss mycket. Inte minst om allt det som är viktigt för oss. Och nu står vi beredda och kan blicka framåt mot en säsong med både glada och gripande upplevelser och med ett uppbåd fina artister och dirigenter som är redo att möta er i Göteborgs Konserthus.

Vi ser fram emot att slå upp dörrarna och vara er trygga hamn för en stund. En plats där varje människa är välkommen att möta musiken och mötas med värme och respekt. En plats där musiker från världens alla hörn kan känna sig hemma och dela med sig av allt det som betyder något för dem.

Så välkomna att dela säsongen 2022-2023 med Göteborgs Symfoniker och alla oss som älskar musiken och vad den gör med oss!

Sten Cranner
VD & konstnärlig chef

Pressmeddelande publicerat 220422 >>