Publicerat 28 november 2023 Göteborg har fått sitt eget sound

"Musik för ett barn kan vara den transformerande effekten, katalysatorn för att drömma. Men också motivationen att bygga vackra minnen." Ron Davis Alvarez, dirigent Side by Side och Sportlovsorkestern, grundare av Dream Orchestra

Musik för ett barn kan vara den transformerande effekten, katalysatorn för att drömma. Men också motivationen att bygga vackra minnen.

Musik ger oss utrymme, ljud, minnen och färger. Från det ögonblick du spelar i orkestern eller sjunger i kören, och du känner den där energin som bara musik kan ge dig, börjar ditt sinne fyllas med känslor. När du är barn känner du markens vibration. Dina ögon lyser och du känner dig insvept i ett ljud som ger dig gåshud när du lyssnar på ljuden omkring dig.

Ung cellist spelar och tittar med glad blick på den äldre musikern vid hennes sida.

Att stiga in Göteborgs Konserthus, eller sitta tillsammans med tusentals andra barn i Scandinavium, att spela sida vid sida med musiker från Göteborgs Symfoniker – allt det skapar en historia i din barndom.

Göteborg har fått sitt eget nya sound, ett sound skapat av barn och unga som nu skriver sin egen historia. Det kommer att skapa hållbara minnen över tid.

En glad Ron Davis Alvarez på dirigentpulten.

Ron Davis Alvarez
Dirigent musiklägret Side by Side och Sportlovsorkestern, grundare av Dream Orchestra