Stäng
Meny

Var med i Höstlovskören

På höstlovet varje år träffas unga sångare och musiker från Västsverige i Göteborgs Konserthus. Var med du också – en garanterad energiinjektion där du utvecklas och lär känna ännu fler människor som älskar musik!

Under kursen utvecklas du röstmässigt och sceniskt, och får arbeta med professionella sångare och pedagoger i ett av världens finaste konserthus. Finalfyrverkeriet är en konsert i mäktiga Stora salen i Göteborgs Konserthus. Höstlovskören leds med varm hand av dirigenten Simon Kim Phipps.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad om all aktivitet både Höstlovskören med orkester, Vägus, Sportlovsorkestern och musiklägret Side by side >>

Höstlovskören 2021 - ansökan är öppen

För att kunna följa myndigheternas rekommendationer angående smittspridning med anledning av Covid-19, kommer vi endast att kunna ta emot körsångare till Höstlovskören 2021, ej orkesterdeltagare. På grund av rekommendationerna så är antalet deltagarplatser för körsångare begränsat.

Vi gör vårt yttersta för att ordna en trygg och säker miljö under din vistelse i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Alla deltagare kommer att få detaljerade förhållningsregler att godkänna i samband med kursen.

Höstlovskören riktar sig till dig som kan sjunga och har sjungit i kör tidigare. Du bör vara väl förberedd på notmaterialet. De flesta deltagarna brukar vara mellan ca 14-22 år. Prata med din körledare för att se om det är rätt nivå för dig! Vill du se notmaterialet innan du ansöker, skicka ett mail till johan.andersson@gso.se.

Ansök till höstlovskören här, senast 15 okt

Repertoar

 • Gabriel Fauré – Requiem
 • Benjamin Britten – Rejoice in the Lamb

Kursdatum

 • Söndag 17 oktober: Kick off! kl 10.00-16.30
 • Lördag 30 oktober-tisdag 2 november kl 10.00-16.30
 • Onsdag 3 november från ca kl 13.00 med avslutande konsert kl 18.00

Konsert

Kostnad

 • Kursavgiften för Höstlovskören är 250 kr. 
 • Medlemmar i Riksförbundet Unga Musikanter, RUMboende i Västra Götaland eller Halland betalar endast 50 kr, resten ersätts av RUM.
 • Vid frågor om RUM-medlemskap, kontakta milda.gontaite@rum.se
 • Hela körer som deltar i Höstlovskören kan få vara med kostnadsfritt. 
 • Avgiften betalas via en länk som sänds ut tillsammans med antagningsbeskedet. 

Även Open Choir på höstlovet!

Den 1-3 november är du välkommen att vara med i Open Choir på Konserthuset!

Open Choir är för dig som tycker om att sjunga i kör tillsammans med andra och som har en funktionsnedsättning. Du är 12-20 år och i behov av extra stöd. Du behöver inte förbereda dig. Om du behöver hjälp med måltider eller förflyttningar ska du ha med dig någon som kan hjälpa dig. Det är gratis att vara med i Open Choir.

Ansök till Open Choir här, senast 18 oktober

Kursdatum

 • Måndag 1 november-tisdag 2 november kl 10.00-15.00
 • Onsdag 3 november kl 13.00-17.00

Open Choir på höstlovet är ett samarbete mellan Kulturskolan i Göteborgs Stad och Göteborgs Symfoniker, ett pilotprojekt med start 2021.

På grund av myndigheternas rekommendationer angående smittspridning med anledning av Covid-19 är antalet platser begränsade.

Vill du veta mer kontakta: malin.ericson@grundskola.goteborg.se

  

Spela och sjung hos oss

Utveckla ditt spel och din röst hos oss i Konserthuset! Musiker ur Göteborgs Symfoniker och professionella sångare finns på plats för att peppa dig i Höstlovskören med orkester, men också i VÄGUS, Sportlovsorkestern och musiklägret Side by Side. Garanterade energiinjektioner där du lär känna ännu fler människor som älskar musik!

Läs mer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!