Stäng
Meny

Var med i Sportlovsorkestern

Utveckla din musikalitet tillsammans med oss! Vecka 7 varje år samlas unga musiker i åldrarna 14-19 år i Göteborgs Konserthus för att bilda en symfoniorkester tillsammans. Under repetitionerna coachas du av musiker ur Symfonikerna, får lära känna den klassiska symfoniska repertoaren och utveckla dina färdigheter i samspel.

Dirigenten Thord Svedlund ser till att alla detaljer finslipas inför den avslutande konserten i Stora salen. En garanterad energiinjektion där du lär känna ännu fler människor som älskar musik. Var med du också!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad om både Sportlovsorkestern och Höstlovskören med orkester >>

Sportlovsorkestern genomförs i samarbete med Riksförbundet Unga Musikanter.

Sportlovsorkestern 2019

Ansökan 2020

Besked om antagning

Repertoar

Notmaterial

Be din spellärare om hjälp att välja stämma. När vi fått in allas önskemål om stämma gör vi en stämfördelning. För att skapa en bra balans i orkestern kan vi behöva be några av er att spela en annan stämma än den ni valt. I blåsstämmorna kan det betyda att man spelar olika stämmor på olika stycken. I de stämmorna kan det också bli aktuellt att din stämma dubbleras av andra deltagare. Du kommer att kontaktas i god tid, så att du vet vilka stämmor du ska förbereda dig på.

Vill du se stämmaterialet innan du anmäler dig, skicka ett mail till johan.andersson@gso.se.

Datum & tider 2020

 

Öppen repetition

Avgift

Kursavgiften för Sportlovsorkestern är 300 kr. Medlemmar i RUM boende i Västra Götaland eller Halland betalar endast 50 kr, resten ersätts av RUM.
Frågor om RUM-medlemskap, kontakta Anton Prang: anton.prang@rum.se

Avgiften betalas via en länk som sänds ut tillsammans med antagningsbeskedet.

Bindande anmälan

Varje medlem i en symfoniorkester är viktig för att orkestern ska fungera tillsammans, därför är det mycket viktigt att alla som blir antagna deltar under kursdagarna och spelar på konserten.

Ansök till Sportlovsorkestern 2019 här

Spela och sjung hos oss

Utveckla ditt spel och din röst hos oss i Konserthuset! Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare finns på plats för att peppa dig i Sportlovsorkestern, men också i Höstlovskören med orkester och musiklägret Side by Side. En garanterad energiinjektion där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Läs mer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!