Stäng
Meny

Sportlovsorkestern

Utveckla din musikalitet tillsammans med oss! Vecka 7 varje år samlas unga orkestermusiker i åldrarna 14-19 år i Konserthuset. Under repetitionerna coachas du av musiker ur Symfonikerna, får lära känna den klassiska symfoniska repertoaren och utveckla dina färdigheter i samspel.

Dirigenten Thord Svedlund ser till att alla detaljer finslipas inför den avslutande konserten i Stora salen. En garanterad energiinjektion där du lär känna ännu fler människor som älskar musik!

Anmälningen till Sportlovsorkestern 2018 har öppnat! Scrolla ner och anmäl dig senast den 5 februari.

Sportlovsorkestern genomförs i samarbete med Riksförbundet Unga Musikanter.

Sportlovsorkestern 2018

Du som spelar stråk, blås eller slagverk är välkommen till fem fantastiska dagar i Göteborgs Konserthus den 12-16 februari! Vi kommer att spela verk av bland annat Nielsen, Grieg, Sibelius och Strauss.

Sista anmälningsdag

5 februari 2018

Besked om antagning

Löpande

Notmaterial

Be din spellärare om hjälp att välja stämma. När vi fått in allas önskemål om stämma gör vi en stämfördelning. För att skapa en bra balans i orkestern kan vi behöva be några av er att spela en annan stämma än den ni valt.

I blåsstämmorna kan det betyda att man spelar olika stämmor på olika stycken. I de stämmorna kan det också bli aktuellt att din stämma dubbleras av andra deltagare.

Du kommer att kontaktas i god tid, så att du vet vilka stämmor du ska förbereda dig på. Vill du se stämmaterialet innan du anmäler dig, skicka ett mail till johan.andersson@gso.se.

Datum & tider

Datum: 12-16 februari 2018
Tider: måndag-torsdag kl 10.00-15.00, fredag kl 15.00-20.00.
Konsert: fredag 16 februari kl 18.00 i Stora salen i Göteborgs Konserthus vid Götaplatsen.

Repertoar

Musik av Nielsen, Grieg, Sibelius, Strauss och Herbert.

Avgift

Kursavgiften för Sportlovsorkestern är 300 kr. Medlemmar i RUM boende i Västra Götaland eller Halland betalar endast 50 kr, resten ersätts av RUM. Är du osäker om du är medlem i RUM , kontakta din egen förening/orkester eller hör av dig till distriktskonsulent, Pia Hjalmarsson, pia.hjalmarsson@rum.se.

Avgiften betalas via en länk som sänds ut tillsammans med antagningsbeskedet.

Bindande anmälan

Varje medlem i symfoniorkestern är viktig för att det ska fungera, därför är det mycket viktigt att alla som blir antagna kommer och att man spelar på konserten den 16 februari.

Anmäl dig här senast 5 februari!

Spela och sjung hos oss

Utveckla ditt spel och din röst hos oss i Konserthuset! Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare finns på plats för att peppa dig i Sportlovsorkestern, men också i Höstlovskören med orkester och musiklägret Side by Side. En garanterad energiinjektion där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Läs mer

#sportlovsorkestern

@goteborgssymfoniker

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev