Stäng
Meny

Kommunikatör med inriktning grafisk form

Göteborgs Symfoniker AB består av ca 170 anställda, varav 109 orkestermusiker och 12 korister, och är ett av Västra Götalandsregionens helägda dotterbolag. Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, har som mål att positionera sig som en av världens främsta symfoniorkestrar. Till sitt förfogande har Göteborgs Symfoniker ett unikt hus, Göteborgs Konserthus, berömt för sin fina akustik och arkitektur.

På grund av pensionsavgång och omflyttning inom bolaget söker vi nu två kommunikatörer med varsitt specialistområde: grafisk form och publikutveckling.

Arbetsuppgifter

Tjänsterna är förlagda till marknadsavdelningen som har det övergripande uppdraget att marknadsföra konserter, öka försäljningen, stärka bolagets varumärken och öka tillgängligheten för en bred publik där Göteborgs Symfoniker och Konserthus tar en tydlig plats i nöjes- och kulturutbudet.

Kommunikatörstjänsterna ingår i avdelningens inhouse-team. Gruppen arbetar tätt och flexibelt med kampanjer och always on-kommunikation, med utgångspunkt i en övergripande marknadskommunikationsplan. I arbetet ingår att kommunicera och producera innehåll för såväl egna som köpta kanaler, med en fingertoppskänsla för tonalitet och målgrupp. Internt kommunikationsstöd ingår också i arbetsuppgifterna.

Som kommunikatör med specialisering på grafisk design har du ett särskilt ansvar för den grafiska produktionen. Du arbetar med hela kedjan från idé till leverans i digitala och tryckta kanaler, i samarbete med avdelningens grafiska formgivare. Tonvikten i det grafiska arbetet ligger på webb, kanalöverskridande kampanjlösningar, annonsering (banners, sociala media, print odyl), skyltning mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ och nyfiken, analytisk och strategisk. Du arbetar proaktivt och vill ständigt utveckla marknadskommunikationen med målet att få fler att ta del av det utbud som Göteborgs Symfoniker AB erbjuder.

Du har en relevant högre utbildning inom marknad och kommunikation och minst ett par års erfarenhet från en marknads-/inhouseavdelning/byrå. Du är van att självständigt omvandla mål till konkret handling inom ramen för ditt uppdrag, i prestigelös samverkan med kollegerna i ditt team. Du är social och kommunikativ och har förmåga att skapa förståelse för ditt arbete och kan förankra det i organisationen. Du behöver vara strukturerad och trivas i stundtals högt tempo, med förmåga att göra prioriteringar.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, är bra på att skriva, bearbeta och anpassa texter självständigt, har en god språkkänsla och stilistisk förmåga. Du har öga för grafisk form och är van att kanalanpassa material (så som text- och bildhantering), med utgångspunkt i en övergripande grafisk manual. Du har arbetat i ett CMS-system (tex wordpress), med sociala media och i nyhetsbrevsverktyg (tex Apsis).

Det är meriterande att ha god kännedom om informationsstruktur på webb, SEO, CRM, apputveckling, tillgänglighet, användbarhet och analys.

Som kommunikatör med specialisering på grafisk formgivning ska du ha flera års erfarenhet av att formge för såväl digital som tryckt media. Du ska ha förståelse för responsiv webbdesign och god vana av effektivt digitalt kampanjtänk och UX-design, gärna med kundresan i fokus. Du måste ha mycket goda kunskaper i Adobe Creative Suite – primärt Photoshop, Illustrator och InDesign.

Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande miljö med ett utvecklande uppdrag där du bidrar till en positiv helhetsupplevelse av Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Konserthus. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med månadslön. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Skicka in din ansökan inkl portfolio via mail senast 20 oktober 2019 till:
kommunikator@gso.se
Ange i ämnesraden vilken av de två kommunikatörstjänsterna du söker.

Kontakt

Frågor om tjänsten:
Anna Strand, anna.strand@gso.se

Facklig företrädare Unionen:
Måns Pär Fogelberg, ordförande
fogelberg@gso.se

——————-

Vi söker också:

Kommunikatör med inriktning publikutveckling

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!