Stäng
Meny

Orkesterchef

För att säkerställa vår ambition som en av världens främsta symfoniorkestrar stärker vi vår organisation med ytterligare en Orkesterchef.

Arbetsuppgifter

Som orkesterchef för Göteborgs Symfoniker har du ett fullt ut delegerat ansvar att leda och utveckla vår orkester och vokalensemble bestående av 109 musiker och 12 deltidsanställda korister. Utgångspunkten för uppdraget som orkesterchef är att du koordinerar ledningsarbetet tillsammans med din orkesterchefskollega enligt ett delat ledarskap för orkestern. Du kommer att tilldelas ett definierat personalansvar för orkestern och vokalensemblen inklusive ansvar för rekrytering/provspelning för dessa.

Vi stärker vår organisation för våra musiker för att säkerställa att orkestern och vokalensemblen är optimalt bemannade och fungerar väl som kollektiv. Vi vill uppnå säkerställande av ett stabilt organiserat stöd så att enskilda musiker och sångare kan prestera enligt sin fulla potential. Sammantaget handlar det om att vi skapar förutsättningar för en långsiktig stabilitet så att Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Vokalensemble kan leverera enligt vårt uppdrag.

I orkesterchefens ansvar ingår såväl strategiska och som operativa arbetsuppgifter inom områden så som:
• Rekrytering av musiker och sångare
• Planering, koordinering och bemanning på kort och lång sikt
• Arbetsledning, kvalitetsarbete, kompetensutveckling och strategiskt utvecklingsarbete
• Budgetansvar
• Att representera arbetsgivaren

Orkesterchefen ingår i Göteborgs Symfonikers ledningsgrupp och rapporterar till Verkställande direktör och Konstnärlig chef.

Kvalifikationer

För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du måste vara genuint intresserad av människor. Du har förståelse för individer som skall prestera på högsta konstnärliga nivå och som ständigt lever i en process som skall leda till kollektiva topprestationer.

Din kommunikativa förmåga i kombination med lyhördhet och förståelse för kreativa processer kommer att vara avgörande för hur du lyckas i denna roll. Som ledare är du coachande och samtidigt tydlig med vad som skall uppnås. Vidare måste du vara en god organisatör med förmåga att på ett konstruktivt och effektivt sätt informera, kommunicera och utveckla ett kvalitetsarbete som säkerställer god arbetsmiljö och proaktivt arbetssätt i stödet runt orkestern och vokalensemblen.

Då detta uppdrag spänner mellan långsiktigt strategiskt utvecklingsarbete till en synnerligen detaljrik planering och individnära arbete ställs höga krav på din flexibilitet, förmåga att se helheten och detaljerna samt att du som person är prestigelös, uthållig och trygg i dig själv. Du har en för uppdraget relevant akademisk utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet. Har du genomgått musikutbildning och ledarskapsutbildningar är det positivt men ej krav. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av en ledande befattning samt har vana att hantera budget, uppföljning, planering, personalfrågor, fackliga relationer och arbetsmiljöfrågor. Du har goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Göteborg.

Kontaktuppgifter & ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Anne Palmgren, tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast, dock senast 2019-01-31. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!