Stäng
Meny
Finske Santtu-Matias Rouvali inledde sin period som chefdirigent för Göteborgs Symfoniker säsongen 2017-2018. Han är tveklöst en av de mest begåvade dirigenterna i sin generation och efterfrågad av världens ledande orkestrar.

Det första mötet med Göteborgs Symfoniker 2012 slog gnistor och efter varje nytt besök ökade den ömsesidiga respekten och kärleken – och glädjeruset spred sig som en löpeld i publiken. Nyheten att Santtu-Matias Rouvali utsetts till ny chefdirigent för Göteborgs Symfoniker gav internationellt eko och väckte förväntansfull spänning inför det kommande samarbetet.

Från och med säsongen 2019-2020 har Santtu-Matias Rouvali dirigenterna Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach vid sin sida som förste gästdirigenter – en stark treklöver med tre unika konstnärsskap.

När Santtu-Matias Rouvali inte arbetar med Göteborgs Symfoniker eller Tammerfors filharmoniker – där han också är chefdirigent – tar han flyget och slår ner som gästdirigent hos Los Angeles Philharmonic och andra ledande orkestrar. Han är också förste gästdirigent för Philharmonia Orchestra i London, där han blir ny chefdirigent från och med säsongen 2021-2022.

Fritiden ägnar han gärna åt jakt och fiske. Då samlar han energi för nya kreativa konserter som chefdirigent för Göteborgs Symfoniker.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!