Stäng
Meny

De gåtfulla vännerna

Tillgänglig hela säsongen
Edward Elgars Enigmavariationer är en serie stycken om Elgars nära och kära och en festlig bulldog. De spelas samtidigt som den franske illustratören Grégoire Pont tecknar live på filmduk.

Med Ponts eleganta penna, Göteborgs Symfonikers färggranna instrument och Klara Zimmergrens timing får vi en upplevelse för både små och stora ögon och öron.

Grégoire Pont

Franske illustratören och animatören Grégoire Ponts specialité i musiksammanhang är att han tecknar live under konserterna – bilder som i realtid växer fram inför publikens ögon. Detta har Göteborgs Symfonikers publik kunnat uppleva i uppsättningen av Gurrelieder 2016 och nu i barnföreställningen De gåtfulla vännerna. Han har också illustrerat profilbilderna för Symfonikernas samtliga barnkonserter säsongen 2017-2018.

Klara Zimmergren

Klara Zimmergren är en svensk komiker, skådespelare och programledare i radio (Bossanova, Roll on, P3 Apelsin med mera) och TV (Djursjukhuset, Vi i Femman med mera). Hon är kanske främst känd från humorduon Mia och Klara.

Program

Elgar Enigmavariationerna

Medverkande

Göteborgs Symfoniker
Anna-Maria Helsing dirigent
Grégoire Pont animatör
Klara Zimmergren presentatör

Inspelad för GSOplay under april 2018

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev