Göteborgs Symfoniker

Valse by Piazzolla

Geir Draugsvoll spelar ett extramnummer efter Gubajdulinas Fachwerk. Inspelat 24 September in Göteborgs konserthus.

Han betraktas som en av de främsta solisterna på bayan, ett ryskt ackordeon. Han har en bred repertoar, och har framträtt i stora delar av Europa, och även turnerat i Kina och Japan. Exempel på festivaler och konserthus han har besökt finns Mariinskijteatern i St Petersburg, Moskvakonservatoriets stora sal och Festspelen i Edinburgh.

Geir Draugsvoll har spelat med orkestrar som exempelvis London Symphony Orchestra, Ryska Nationalorkestern och Norska Radioorkestern. Han har uruppfört ett flertal verk för sitt instrument, bland dem Gubajdulinas Fachwerk som tillägnats honom.

Geir Draugsvill:
Norske Geir Draugsvoll betraktas som en av de främsta solisterna på bayan, ett ryskt ackordeon. Det senaste decenniet har han givit upphov till rubriker som ”Gränssprängare”, ”Nervkittlande”, ”Mästerligt” och ”En musikalisk sensation”. Hans repertoar spänner från Bach, Mozart, Grieg och Stravinsky till samtida klassiker som Gubajdulina, Hosokawa, Berio, Nörgård och Piazzolla. Geir Draugsvoll har framträtt i stora delar av Europa och turnerat i Kina och Japan. Bland festivaler och konserthus han besökt finns Mariinskijteatern i St Petersburg, Moskvakonservatoriets stora sal, Barbican i London, Alte Oper i Frankfurt, Locken-hausfestivalen i Österrike och Festspelen i Edinburgh. Geir Draugsvoll har spelat med orkestrar som London Symphony Orchestra, Ryska National-orkestern, Nederländska symfoniorkestern, Kremerata Baltica, Moskva-solisterna och Norska radioorkestern med dirigenter som Valerij Gergijev, Vassilij Petrenko, David Geringas, Yuri Bashmet och Reinbert de Leeuw.

Geir Draugsvoll har uruppfört ett flertal verk för sitt instrument, bland dem Gubajdulinas Fachwerk som tillägnats honom. Han har också spelat in en rad skivor för etiketter som Phono Suecia, Naxos, EMI, BIS, Simax, Delos och Dacapo/Marco Polo. Geir Draugsvoll är bosatt i Köpenhamn där han är professor vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.