Stäng
Meny
Tillgänglig till 31 mars 2021

Jazz på svenskt vis

Lägg till i kalender
En konsertproduktion signerad Göteborg Wind Orchestra där orkestern möter Jan Lundgren Trio i smakfulla och vackra tolkningar av svensk folkton, visa och jazz. Det är luftigt, dynamiskt och stämningsfullt i specialskrivna orkesterarrangemang som utforskar vår svenska folkmusiktradition i jazztappning.

Pianisten och kompositören Jan Lundgren är känd för sitt lyriska, känsliga och svängiga pianospel och har en förmåga att smälta in i många olika sammanhang och genrer. Jan Lundgren turnérar flitigt i hela Europa och har spelat in ett stort antal cd-skivor. Han omnämns tillsammans med storheter inom jazzen som till exempel Oscar Peterson, Erroll Garner, Bud Powell och Bill Evans. Jan Lundgren och legendaren Bengt Hallberg fann varandra och spelade under flera år tillsammans i uppskattade duokonserter och inspelningar.

I Jan Lundgrens Trio ingår sedan många år även trumslagaren Zoltán Csörsz Jr och basisten Mattias Svensson som lyhört smälter samman till en enda samspelt musikalisk enhet. I samarbetet med Göteborg Wind Orchestra gifter sig trion med orkesterklangen och bidrar till en mäktig helhetsupplevelse.

Arrangörerna som bidragit med vackra klanger är Martin Berggren, Calle Rasmusson, Anders Ekdahl, Nils Lindberg, Ann-Sofi Söderqvist och Christer Olofsson.

Göteborg Wind Orchestra finansieras av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Huvudsponsor: Göteborgs Spårvägars

Spelades in för GSOplay 6 november 2020

Medverkande


Jan Lundgren piano


Mattias Svensson kontrabas


Zoltán Csörsz Jr trumset


Göteborg Wind Orchestra


Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!