Att besöka Göteborgs Konserthus är alltid en helhetsupplevelse. Umgås med sina bästa vänner, uppleva storartad klassisk musik med Göteborgs Symfoniker och till det en frestande bit mat och god dryck i restaurangen.
Detta vill vi dela med oss av i kokboken En smak av Göteborgs Konserthus. Musiken kan vi inte återskapa i tryck, men Konserthusets unika miljö och restaurangens bästa rätter finns samlade på dessa sidor. Vi önskar er många angenäma upplevelser!
Köp boken nu
50% förmånsrabatt för abonnenter
Som Klassisk- eller Premiumabonnent säsong 2021-2022 får du 50% rabatt på kokboken (ordinarie pris 250 kr). Du som är abonnent innevarande säsong omtecknar ditt abonnemang inför kommande säsong från den 10 mars. Den 9 april öppnar försäljningen för nya abonnenter. Rabattkoden mailas till dig efter genomfört abonnemangsköp, tillsammans med en köplänk. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.
Prova ett recept
Registrera din e-postadress så skickar vi ett recept från kokboken – en härlig skaldjursrisotto!
Sällskap i köket
Låt spellistans smakrika musikstycken göra dig sällskap vid spisen eller runt middagsbordet.
En smörgås kan man sno ihop på ett par minuter eller förbereda till sin fulländning i lugn och ro. I det förra fallet kan det ske till Griegs eggande Bergakungens sal – men det gäller att hinna klart innan det stegrade crescendot! Till nätta rätter kanske Mozarts mest skira musik kan smaka: den långsamma satsen ur tjugoförsta pianokonserten, ”Elvira Madigan” eller tonerna av Verdis milda preludium ur La Traviata. Välj huvudrätt efter humör, liksom den passande musiken: Carl Nielsens andra symfoni ”De fyra temperamenten” som uttrycker ilska, lojhet, melankoli och gladlynthet. Bara att välja sats!
Låt musik och mat mötas i just din favoritkombination.
En aptitretare
Den 27 februari 2021 presenterade vi kokboken i en livesändning på Facebook från Konserthusets vackra Götaplatsfoajé.
Det var en solig morgon med matlagning, prat med bokens fotograf och förhandssnack inför kommande konsertsäsong. Och såklart ett par härliga musikinslag med Göteborgs Symfoniker. Låt er väl smaka!
Tävlingen som nämns i videon är avslutad, den pågick i facebooks kommentarsfält i samband med livesändningen.
Köp boken nu
En Smak av Konserthuset är producerad av Göteborgs Symfonikers marknadsavdelning.
Recept insamlade av köksmästare Patrick Rutten
Artikelförfattare: Stefan Nävermyr
Grafisk design: Magdalena Nilsson
Fotograf: Anna Hult
Övriga medverkande i produktionen: Fredrica Olsson, Daniela Ighe, Åsa Bernlo, Anna Strand, Minh Nguyen, Joakim Ericsson, Tomaz Ungh, Ola Håkansson, Karl Mellquist, Olle Andersson och Anna Särg
Ansvarig utgivare: Åsa Bernlo
© Göteborgs Symfoniker AB och Anna Hult
Tryck PR-Offset, 2021
ISBN 978-91-519-7963-2