Stadsbiblioteket Göteborg Låna en konsertstol!

Är du nyfiken på klassisk musik? Via Stadsbiblioteket Göteborg kan du låna biljetter till ett urval av Göteborgs Symfonikers konserter och föreläsningar. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Ta chansen att uppleva någonting nytt. Med Konserthuskortet kan du prova på att sätta ton på tillvaron. Upplev oförglömliga klassiska konserter, tänkvärda familjekonserter, kraftfulla orgelkonserter och spännande föreläsningar i Göteborgs Konserthus. Det enda du behöver är ett bibliotekskort på Stadsbiblioteket Göteborg.


Så här går det till

Låna Konserthuskortet

Du lånar Konserthuskortet i entrédisken på Stadsbiblioteket vid Götaplatsen. För att kunna låna det så behöver du ett bibliotekskort. Det är gratis att låna.

Konserttillfällen

Konserthuskortet gäller på utvalda evenemang. Här ser du vilka evenemang som du kan låna biljetter till – bland annat klassiska konserter, familjekonserter, orgelkonserter och föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Se tillgänglighet online

Du kan inte reservera Konserthuskortet, men du kan se tillgängligheten i bibliotekets katalog Gotlib.

Antal biljetter

Konserthuskortet ger dig tillgång till två biljetter. Det finns endast ett Konserthuskort att låna på biblioteket. Konserthuskortet gäller endast på det evenemang som är inom låneperioden (dvs. 5 dagar).

Hämta dina biljetter

Innan evenemanget, besök vårt biljettkontor i Konserthuset på Götaplatsen och lämna in ditt Konserthuskort i utbyte mot biljetter. Biljettkontoret har alltid öppet i samband med konserter och evenemang.

Se biljettkontorets öppettider >>

Lånetid

Lånetiden är fem dagar och kan inte förlängas.


Viktig information

Ingen reservation

Konserthuskortet kan inte reserveras i förväg, du måste besöka Stadsbiblioteket vid Götaplatsen.

Eget ansvar

Du ansvarar själv för att hålla dig uppdaterad om eventuella ändringar eller inställda konserter.

Inga kontaktuppgifter

Vi samlar inte in dina kontaktuppgifter, men vi noterar hur många som lånar korten.

Omlån

För att så många som möjligt ska kunna ta del av upplevelsen är det inte tillåtet att låna Konserthuskortet mer än en gång per halvår.

Du kan låna en konsertstol till någon av dessa evenemang
Sommarkonsert
22 aug 19.30

När sommaren går mot sitt slut tjuvstartar vi säsongen med Göteborgs Symfoniker. Välkommen till en skön upptakt fylld med klassiska favoriter tillsammans med dirigenten Dmitry Matvienko och pianisten Martin Sturfält.

Köp biljetter
Americana med Hannigan
19 sep 19.30

Ikonisk musik om ett land i danande med Göteborgs Symfoniker, Barbara Hannigan dirigent, Sofie Asplund sopran, Carolina Grinne engelskt horn och Bengt Danielsson trumpet.

Köp biljetter
Mozarts Requiem
28 sep 15.00

Överjordiskt vackert med Göteborgs Symfoniker, Barbara Hannigan dirigent, Veronika Eberle violin, Göteborgs Symfoniska Kör, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och sångsolister.

Läs mer
Virtuosa orgeltoner av Widor
20 okt 15.00

Rafflande orgeltoner av Widor, Rachmaninov och andra mästare. Njut av det bästa från franska romantiken med organisten David Higgs.

Läs mer
Vad gör dirigenten?
29 okt 18.00

Denna kväll reder vi ut vad dirigenten egentligen har för betydelse. Hur slår man 7/8 takt? Vad är vacker musik? Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Läs mer
Allt jag begär
15 nov 19.00

Kan man sätta ord på hur det känns att vara ung? En konsert med unga röster ackompanjerad av evig musik. Göteborgspoesi framförd av Pershenk Ahmed, Vic Vem, pianisten Fabian Kallerdahl och musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Köp biljetter
I huvudet på Hillborg
26 nov 18.00

Hur kommer musiken till? Jubilerande tonsättaren Anders Hillborg berättar om musik som inspirerar och influerar honom. Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Läs mer
Familjens Juljubel
7 dec 18.00

En konsert fylld av julens sprakande musik tillsammans med Göteborg Symfonikers brassensemble, Göteborgs Symfoniska Kör och solister.

Köp biljetter
En väg mot fred - Beethovens 9:a
14 dec 15.00

Få kraft i gemenskapen med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble, Göteborgs Symfoniska Kör, Per Ivarsson trumpet och sångsolister.

Köp biljetter
Mahler Uppståndelse­symfonin
16 jan 19.30

Ett av historiens största mästerverk med Göteborgs Symfoniker, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och Symfoniska Kör, Andrés Orozco-Estrada dirigent och sångsolister.

Läs mer
I skuggan av Nielsen
18 feb 18.00

Nancy Dalberg skrev egen musik och skrev rent Carl Nielsens kompositioner. Denna tisdag fokuserar vi på skapande kvinnor som arbetade vid sidan av stora mästare. Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa.

Läs mer
Powerplay med orgel och brass
28 feb 18.00

Hör de stolta brassinstrumenten från Göteborgs Symfoniker mäta sig med orgelns hela lungkapacitet. Magnus Kjellson är organist i en uttrycksfull konsert om kampen mellan ont och gott.

Läs mer
Familjekonsert: Fem Myror
28 mar 18.00

Upplev musiken från tv-serien Fem myror är fler än fyra elefanter!

Köp biljetter
Vårkonsert i sångens tecken
5 apr 15.00

Göteborgs Symfoniker är stolta att presentera Kathrin Lorenzen, vinnare av Solistpriset 2024, i en vårkonsert i sångens tecken. Dirigent Joel Sandelson.

Köp biljetter
Rachmaninov Pianokonsert nr 2
26 apr 15.00

Stora symfoniska mästerverk med Göteborgs Symfoniker, dirigent Santtu-Matias Rouvali och Christian Ihle Hadland piano.

Läs mer
Familjekonsert: En nostalgisk afton
16 maj 18.00

Världens första stand-up comedy för barn! Skådespelaren och programledaren Yankho Kamwendo är tillbaka med musiker ur Göteborgs Symfoniker och bjuder på drömmiga tillbakablickar.

Köp biljetter
Vårfest med Santtu-Matias Rouvali
29 maj 19.30

Var med och fira när Göteborgs Symfonikers chefdirigent avslutar säsongen med ett fyrverkeri av musik tillsammans med orkestern och pianisten Frank Dupree!

Läs mer

Låna en kulturupplevelse

Tillsammans med Stadsbiblioteket Göteborg och Göteborgs Stadsteater vill vi göra kulturen mer tillgänglig. ETC...

Läs mer på Stadsbiblioteket Göteborgs webbsida LÄGG IN LÄNK