Stäng
Meny
fre
24
maj
Kl 22.45

Point Club

Klassisk musik som du aldrig hört den förut, direkt från Londons klubbscen. Gabriel Prokofievs koncept blandar livemusik med DJ:s, kända verk med klubbmusik. Öppet till kl 01.00.

Point Club

Klassisk musik som du aldrig hört den förut, direkt från Londons klubbscen. Gabriel Prokofievs koncept blandar livemusik med DJ:s, kända verk med klubbmusik. Öppet till kl 01.00.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Klassisk musik som du aldrig hört den förut, direkt från Londons klubbscen. Gabriel Prokofiev, innovativ kompositör, DJ och producent, omdefinierar den klassiska musiken och tar den in i framtiden – och till Göteborgs Konserthus.

Hans unika koncept, ”Non Classical Nights”, där livemusiker och DJ:s blandar nytolkningar av kända verk med klubbmusik och Prokofievs egna kompositioner, har gjort succé runt om i Europa och nått en ny ung publik. Så vem du än är, varmt välkommen till en pulserande, inkluderande kväll på Point Club fredag 24 maj och lördag 25 maj. Entré 15 min innan start, öppet till kl 01.00.

Gabriel Prokofiev is proudly presented by Sozo Artists, Inc.

Entré till klubben

Köp ett festivalpass eller en biljett till någon av festivalföreställningarna för att få access till klubben – först till kvarn gäller för att få plats. Eller betala entréavgiften i dörren på klubbkvällen, om det finns plats kvar…

Ingår i Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Köp det festivalpass som passar dig bäst eller handplocka favoritföreställningarna!

Alla festivalpass ger fri entré till Point Club.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Inför ditt besök

Här hittar du all viktig information du kan tänkas behöva inför ditt besök på Point Music Festival.

Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Gabriel Prokofiev DJ


Justyna Jara violin

"Justyna Jara spelade satsens anspråksfulla solo med största precision och beskedlig lätthet. Tillsammans med övriga musiker trollade hon fram en vinter som fick enskilda flingor att klinga i detalj för att i nästa ögonblick bli till en virvlande storm." (Bachtrack, Vivaldis Vintern) Polska Justyna Jara började spela violin när hon var sju år. Efter att ha vunnit pris vid en tävling för unga violinister i Gdansk fortsatte hon på en skola för särskilda begåvningar i Warszawa. Där studerade hon för Miroslaw Lawrynowicz och under studietiden erhöll hon pris i flera violintävlingar, bland dem förstapriset vid Wieniawski- och Serwaczynski-tävlingen för unga violinister i Lublin. Efter hennes lärares tragiska död 2005 fortsatte Justyna Jara sina studier för Andrzej Gebski och under hans studieledning spelade hon in Wieniawskis etydcapricer op 10 och 18 för skivbolaget Acte Préalable som en hyllning till Miroslaw Lawrynowicz. Hon studerade därefter ett år vid Chopin-universitetet i Warszawa och sedan vid Juilliard i New York. När hon tagit sin masterexamen flyttade hon till London och arbetade med orkestrar som London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra och Royal Philharmonic Orchestra, ofta som assisterande konsertmästare. 2014 utsågs hon till andre konsertmästare i Göteborgs Symfoniker.


Joel Nyman violin


Tuula Fleivik Nurmo viola


Jun Sasaki cello


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!