Stäng
Meny
fre
15
maj
Kl 21.30

Inställt: The Blind

Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Inställt: The Blind

Point Music Festival 2020 är inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Point Music Festival 2020 är tyvärr inställd på grund av corona-pandemin. Köpta biljetter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Vi kommunicerar oavbrutet, men ser och når vi varandra någonsin på riktigt? The Blind av Lera Auerbach utmanar våra föreställningar om hur väl vi egentligen kan förstå andra människor, också de vi tror oss känna. Handlingen? Ett barn, en präst och tolv namnlösa blinda på en öde ö utlämnas åt sig själva och ett okänt öde. The Blind, som framförs av Göteborgs Symfonikers Vokalensemble, är en opera för kör à cappella. Och ett unikt tillfälle för en lyhörd publik beredd att reflektera över vad den hör utan att se.

Antalet platser är begränsat. Ögonbindlar ingår.

Har du särskilda behov kontakta biljettkontoret för mer information om det här evenemanget.

Så går det till

  • Du går in via Konserthusets huvudentré
  • Visa biljetten för publikvärdarna
  • Ställ dig vid den markerade samlingsplatsen i garderobshallen
  • Där får du en ögonbindel att sätta över ögonen
  • Därefter leder personalen dig till din plats

Var noga med att komma i god tid, vi kan inte släppa in publik efter konsertens starttid.

Commissioners
Lincoln Center, New York
The American Opera Project

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Program


Auerbach The Blind - a capella opera efter Maeterlincks "Les Aveugles"


Medverkande


Göteborgs Symfonikers Vokalensemble

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Förutom verksamheten med Göteborgs Symfoniska Kör som ger ett flertal konserter med Göteborgs Symfoniker varje säsong framträder ensemblen också på egen hand med varierade program som visar dess bredd och mångsidighet.


John La Bouchardière koncept och regi


Jody Elff Ljuddesign


Alexander Einarsson Dirigent

Den svenske dirigenten Alexander Einarsson (f 1978) är utbildad i Malmö, Köpenhamn och Paris. Sedan 2010 arbetar han som kördirigent i S:t Petri kyrka i Malmö där han är konstnärlig ledare för S:t Petri Ungdomskör (SPUK) och kammarkören Petri Sångare. Sedan 2015 är han kormästare hos Göteborgs Symfoniker och arbetar där med Göteborgs Symfoniska Kör samt den professionella Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Alexander Einarsson har arbetat med körer som Ars Nova Copenhagen, Gächinger Kantorei Stuttgart, Uppsala Akademiska Kör och Malmö Kammarkör samt bland annat gästdirigerat Göteborgs Symfoniker, Malmö Symfoniorkester, Berlins symfoniker och Marinens Musikkår. Vid flera tillfällen har Alexander Einarsson medverkat med sina körer vid internationella tävlingar och vunnit Grand Prix i Ungern och Italien, liksom vunnit två guld i World Choir Games i Sydafrika 2018. Vid de internationella Grand Prix-tävlingarna i Tours, Frankrike, fick Alexander Einarsson festivalens dirigentpris till minne av Arthur Oldham. Alexander Einarsson fick 2018 utmärkelsen Årets körledare och blev samma år nominerad som en av de 20 viktigaste musikprofilerna i Sverige av musiktidskriften Opus. Alexander Einarsson är en hängiven sökare efter repertoar utöver den gängse och har initierat ett flertal beställningar av ny musik för kör, inte sällan av kvinnliga kompositörer. En framträdande del av hans gärning är intresset för lyrik och det poetiska innehållet som gör att han alltid närmar sig musiken ur textens djup och perspektiv.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!