Stäng
Meny
Musikälskare har samlats i Göteborgs Konserthus sedan 1935 och nu ser vi fram emot att åter mötas kring det bästa den klassiska musiken har att erbjuda. Musikerna i Göteborgs Symfoniker är mer redo än någonsin. 

Vi har intervjuat några av dem för att höra mer om deras förväntningar, längtan efter er i publiken och vilka konserter de är extra laddade för säsongen 2021-2022.

Karin Knutson, cello

Nu önskar jag att Konserthuset snart blir fullsatt med publik och att vi får spela en jättehäftig stor symfoni, med många musiker på podiet, det tycker jag skulle vara skönt. Vi vill verkligen träffa publiken som vi längtar så mycket efter.”

Läs mer

Morten Agerup, tuba

”Det kommer garanterat att bli samma höga klass på musik och framförande som vanligt. Vi har redan dirigenter inbokade, som vår chefdirigent Santtu-Matias Rouvali och våra båda gästdirigenter Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach. Och som alla vet har vi en stor låda av fantastiska orkesterverk som bara ligger där och väntar på oss!”

Läs mer

Ida Rostrup, kontrabas

”Något av det roligaste och mest utmanande för mig under tidigare säsong var programmet Girl Crazy med vår gästdirigent Barbara Hannigan. Och nu kommer hon tillbaka igen! Hon gör så roliga program, det är alltid annorlunda, uppfriskande, en vitamininjektion.”

Läs mer

Hanna Eliasson, violin

”Tillsammans med publiken uppstår magin i ett rum. Kombinationen av deras förväntan och vår vilja att ge dem en upplevelse är någonting som jag verkligen tycker om.”

Läs mer

Samuel Runsteen, violin

”Det roligaste med att spela i orkester är att få möjlighet att umgås med musikhistorien på ett unikt sätt. Att lära känna en helhet, unika detaljer men också brister. Det har varit en rik musikalisk skola för mig under mina år i orkestern.”

Läs mer

Joel Vaz, oboe

”GSOplay gör att orkestern når en mycket, mycket större publik. Många kan inte åka till städerna för att gå på konsert, så de hittar andra sätt att lyssna på musik. Människor i hela världen, från alla kontinenter, skriver kommentarer. Jag tycker att det är fantastiskt.”

Läs mer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!