Göteborgs Konserthus A Tale Of Four Cities: 1. Rome

Evenemanget har ägt rum. Musikpiloterna i Gageego! tar oss med på en upptäcktsresa till metropolen Rom.

Speltid ca: 1 t 51 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
230 kr Student 100 kr

Evenemanget har ägt rum

Gageego! – en av Sveriges främsta ensembler för samtida konstmusik – har europeiska huvudstäder som tema i årets konsertserie.

Rom, som blir resans startpunkt, bjuder på den unga generationens musik i italienskan Clara Ianottas Limun till Sveriges egen Prix de Rom-vinnare, Lisa Streich, via några av 1900- talets mest tongivande och originella konstnärskap, som läromästaren Franco Donatoni och den excentriske mystikern Giacinto Scelsi.

Alltsedan starten 1995 har denna Göteborgsbaserade ensemble bjudit omvärlden på konserter fyllda av nutida musik av allra högsta kvalitet, framförd med stor passion och glimt i ögat. Ensemblen har ett enastående antal uruppföranden på meritlistan och ett unikt perspektiv på två decenniers nutida konstmusikliv. Räkna med ett nytt äventyr vid varje landning när Gageego! tar scenen i besittning.

Tonsättarsamtal

Träffa en livs levande kompositör! En timme innan konsertstart samtalar musiker ur Gageego! med någon av kvällens tonsättare i Stenhammarsalen. Alla frågor är välkomna. Också från publiken. Samtalen är kostnadsfria och börjar kl 17.00.

Denna söndag är den svenska tonsättaren Lisa Streich på plats. Hennes musik karaktäriseras av lika mycket drömskt vackra ljudvärldar som intensivt hypnotiska klangsjok. En kaffekvarn likaväl som en cello sätts under samma allvarliga, men ändå lekfulla lupp.

Konsertserien genomförs med stöd från Kulturrådet, Statens Musikverk och Helge Axson Johnsons stiftelse.

ProgramPaus 25 min

Medverkande


Christian Karlsen dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang