Göteborgs Konserthus Med passion för oud

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar Adnan Joubrans magiska mix av orientaliska klanger, jazz, flamenco, Indien och klassisk musik.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
295 kr

Evenemanget har ägt rum

Adnan Joubran spelar oud som ingen annan – det uråldriga stränginstrumentet från Mesopotamien. Här bjuder han på en magisk mix av orientaliska klanger, jazz, flamenco, Indien och klassisk musik tillsammans med Jesse Bannister på saxofon, cellisten Valentin Mussou, Amrit Hussain på tablas och slagverkaren Habib Meftah Bouchehri.

Adnan Joubran spelar oud som ingen annan – det uråldriga stränginstrumentet från Mesopotamien. Och det är inte så konstigt: hans pappa är lutmakare (oud), mamman och systern sångerskor och de två bröderna spelar oud. Adnan Joubrans musik med palestinska rötter har fört honom till Olympia i Paris och Carnegie Hall i New York. Han bor i Paris men är lika ofta i Ramallah och hemstaden Nasaret – en hyllad musiker i hela den arabiska musikvärlden.

I hans soloalbum Borders Behind blandar han traditionella orientaliska klanger med musik från Indien, flamenco, jazz och klassisk musik.

Förträff 16 november kl 18.00

Välkommen till seminarium, musik och meze hos Palestinska kulturföreningen Solens port på Tredje Långgatan! Fri entré.

Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter med artister från när och fjärran. Här ett smakprov på artister som gästar oss säsongen 2017-2018:

Medverkande

Adnan Joubran oud

Jesse Bannister saxofon

Valentin Mussou cello

Cedric Duminy sound engineer

Habib Meftahboushehri percussion

Amrit Hussain tablas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter