Göteborgs Konserthus INSTÄLLD: AI och framtiden – hotet och möjligheterna

Evenemanget har ägt rum. Föreläsare: Fredrik Löfgren

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Atikko AB
390-490 kr

Evenemanget har ägt rum

Föreläsningen är inställd
Pengarna kommer att sättas tillbaka på det kort ni betalade dem med, det kan ta någon dag innan ni ser pengarna.
Har ni köpt dem i vår biljettkassa så vänligen mejla oss på biljett@gso.se så löser vi återbetalningen.

Arrangören informerar även om att Fredrik Löfgrens föreläsning istället kommer att äga rum till hösten, på Burgårdens Konferenscenter.
Det nya tillfället är 7 december 2021, följ länken nedan om du önskar att säkra din biljett till föreläsningen på nytt:
https://www.atikko.se/event/ai-och-framtiden-fredrik-lofgren-7-dec-2021-goteborg-1230/

Vid frågor angående den nya föreläsningen är ni varmt välkomna att höra av er direkt till Atikko på kontakt@atikko.se.

_-______________________

Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människans? Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling.

Under kvällen ger Fredrik en djup förståelse för hur tekniken har utvecklats genom den mänskliga historien, han ger dig ett försprång i kunskapen om framtidens robotik och artificiella intelligens, samt förståelse för hur robotar och AI kan komma att påverka just din bransch men även samhället i stort.

Fredrik Löfgren talar även om hur långt människan redan har kommit med robotiken och målar upp en bild av hur framtidens stora robotisering kommer att te sig. Under kvällen bjuder Fredrik även på erfarenheter och anekdoter ur hans egen resa – från en skolgång med mycket understimulans till medaljer i både VM och OS i robotik.

Gör dig redo – vid en Fredrik Löfgren föreläsning ska du vara beredd på att få ett helt annat perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter. Fredrik Löfgren tar dig med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan komma att överträffa människans intelligens och kunskap. Och vem vet vart det slutar; kommer en robot ta över rollen som statsminister i framtiden?

Varmt välkommen till Fredrik Löfgrens föreläsning!

Om Fredrik:

Fredrik Löfgren har studerat teknisk fysik och elektronik vid Linköpings Universitet och har vunnit flera stipendier och tagit medaljer vid tävlingar som VM och OS inom robotik och vunnit den prestigefyllda tävlingen ”Genikampen” i SVT. Han blev även ett med svenska folket då han tog sig hela vägen till semifinal i talang på TV4 tillsammans med robotgänget LiU. 2018 vann han kultur- och fritidsförvaltningens Sven-Lyras pris med förklaringen ”I likhet med Leonardo Da Vinci kombinerar han till synes obesvärat teknisk briljans med konstnärlig sensibilitet”.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter